În prima decadă a lunii, în perioada 4-5 iunie, Brașovul a găzduit Campionatul Național de Ashihara Karate – proba de Kumite pentru copii, cadeți și juniori. Printre cei peste 250 de sportivi prezenți s-au aflat și 12 luptători beiușeni, patru – Ioana-Teodora Voiț, Mircea Hartman, David-Eugen Contraș și Gabriel Toderici – urcând pe podiumul întrecerii.

Sensei Gheorghe Toderici, valorosul antrenor beiușean, s-a declarat mulțumit de prestația sportivilor săi și a precizat că, la această ediție a Campionatului Național de Ashihara Karate, beiușenii au concurat sub culorile clubului sportiv BIHORUL, mulțumind, totodată, conducerii acestuia și autorităților locale pentru sprijinul financiar acordat echipei de karateka deplasate la Brașov. Gabriel Toderici este noul campion național al categoriei „minus 16 ani, plus 65 de kilograme”. Tânărul luptător beiușean a subliniat faptul că, de la o ediție la alta, a crescut valoric: dacă în urmă cu doi ani ocupa locul trei, anul trecut a obținut medalia de argint, pentru ca în 2016 să devină cel mai bun la categoria lui. Pentru Mircea Hartman, vicecampion național al categoriei „minus 16 ani, minus 60 de kilograme”, a fost prima participare la o competiție de acest nivel. Ioana Voiț a ocupat și ea cea de-a doua treaptă a podiumului, la categoria „minus 12 ani, minus 45 de kilograme”. David-Eugen Contraș a fost pentru a șaptea oară la un campionat național și, putem spune că este un „abonat” al locului trei, acesta obținând medalia de bronz la fiecare dintre edițiile la care a participat. În acest an, David-Eugen Contraș a participat la categoria „minus 14 ani, plus 60 de kilograme”.

Cât privește activitatea din timpul verii, sensei Ghiță Toderici a precizat că urmează examenul de grad, după care, la finele lunii iunie, sportivii săi vor lua parte la stagiul de pregătire de la mare. Sensei Toderici este mulțumit de rezultatele obținute de elevii săi în prima jumătate a anului 2016 și speră la prestații similare în toamnă, la Campionatul Mondial de la București, competiție la care intenționează să deplaseze cel puțin zece sportivi.