În cadrul conferinței de presă ce a urmat partidei dintre Luceafărul Oradea și Juventus București, scor 0-1, starea de spirit a celor doi antrenori a fost, evident, total opusă. Dacă Florin Farcaș, resemnat, și-a anunțat demisia care de această dată este una irevocabilă, tehnicianul bucureștenilor a admis superioritatea bihorenilor.

„Un adversar mult sub valoarea noastră”

Cum în fotbal ai nevoie și de șansă, Florin Farcaș a concluzionat că este un antrenor lipsit de noroc. Asta după ce, echipa sa a dominat din toate punctele un adversar care i-a fost net inferior dar cu toate acestea a trebuit să se recunoască învins. „Îmi pare nespus de rău că n-am putut să aduc cele trei puncte pentru noi. Am întâlnit un adversar, după desfăşurarea jocului, mult sub valoarea noastră, din toate punctele de vedere. Neşansa a făcut ca echipa să nu ia trei puncte, jucând cu o echipă care a dat un singur şut pe poartă şi au înscris într-o fază care nu anunţa nimic. Acesta este fotbalul, se pare că sunt lipsit total de şansă, se pare că nu am norocul necesar. Dar acesta este fotbalul şi mergem mai departe”, a declarat tehnicianul.

Scopul demisiei - un șoc la echipă

În continuare, antrenorul a spus că se retrage definitiv din funcția de tehnician al Luceafărului, decizia având drept scop trezirea și responsabilizarea echipei. „Eu sunt un om de caracter şi de onoare, după cum am spus joi, în urma meciului cu Academica, am rămas în urma dorinţei jucătorilor şi a conducerii, însă acum e momentul să fac pasul înapoi pentru a crea un şoc şi o trezire la realitate în ceea ce priveşte concentrarea şi responsabilitatea unor jucători", a declarat Florin Farcaș a cărui funcție ar putea fi preluată de Erik Lincar.

„Am avut noroc”

De partea cealaltă, Daniel Oprița s-a declarat mulțumit de rezultat dar dezamăgit de prestația elevilor săi care au fost surclasați ca joc de bihoreni. „Sunt mulţumit de rezultat, normal, am câştigat trei puncte, dar modul cum le-am câştigat nu mi-a plăcut. E clar că am avut noroc, ei au avut ocazii foarte mari, n-am prins o zi foarte bună, se întâmplă şi asta e. Am mai avut meciuri în care am jucat bine şi am pierdut, astăzi am jucat slab şi am câştigat. Ăsta e fotbalul şi n-avem ce face. Până la urmă importante sunt cele trei puncte, dar modul cum le-am luat m-a nemulţumit", a afirmat antrenorul oaspeților.