La fel ca medicii de familie și cei de la Spitalul Județean, alături de asistenți și asistente, vor participa la cursuri de formare profesională în cadrul unui program național. Este vorba despre personalul implicat în domeniul sănătății femeii și copilului, adică în jur de 382 de persoane.

 

Pentru personalul medical activ școala nu se termină niciodată. Pentru că medicina evoluează, pentru că bunele practici se perfecționează mereu și pentru că protocoalele se modernizează și ele, mulți dintre medici își împart viața între munca în spitale, conferințe și cursuri și, atât cât mai rămâne, familie și prieteni.

Cam așa este și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea care este partener într-un proiect derulat, alături de spitale din Timișoara, Cluj-Napoca și București, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, și intitulat „Dezvoltarea competențelor profesioniștilor din domeniul sănătății în managementul pre și post natal al afecțiunilor cu impact asupra mortalității infantile”.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea unui model modern și adaptat provocărilor actuale din sectorul sănătății, de dezvoltare a competențelor profesioniștilor din obstetrica-ginecologie și neonatologie pentru managementul afecțiunilor cu impact asupra mortalității infantile. Vor fi organizate trei programe de formare pentru 382 de medici și asistenți: managementul afecțiunilor materno-fetale cu impact major asupra mortalității infantile, tehnici inovative în diagnosticul și tratamentul prenatal și postnatal al malformațiilor congenitale sau al altor afecțiuni perinatale și abordarea la naștere a nou născutlui cu malformații congenitale, sindrom genetic sau cromozomopatie.

Spitalul Județean Oradea va organiza 18 cursuri, din care 3 pentru medici și 15 pentru asistenți, pentru 258 de persoane. Medicii de la Oradea vor elabora și un ghid, alături de cei de la Spitalul Municipal Timișoara, adresat nevoilor specialiștilor de la Neonatologie cu tema „Reanimarea nou-născutului prematur și stabilizarea înainte de transport a nou-născutului critic”. Proiectul are o valoare de 6.425.685,58 de lei.