Iubitorii de teatru sunt invitaţi astăzi, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, pentru a vizona spectacolul Vrăjitoarele din Salem”, de Arthur Miller, în regia Dianei Păcurar. Spectacolul este oferit de UNATC Bucureşti în parteneriat cu teatrul orădean.

„Vrăjitoarele din Salem” reprezintă un amestec letal de gelozie ascunsă, de teama de supranatural, de manipulare politică, spirituală şi socială, combinaţie care ne este familiară şi astăzi”, se arată în descrierea spectacolului propus spre vizionare.

Subiectul, aşa cum îl regăsim în sinopsis, este destinul unui grup de adolescente care trăiesc în mediul puritan religios al Angliei anului 1692. Fetele se îmbolnăvesc subit, iar simptomele sunt convulsii şi halucinaţii. Locuitorii Salemului, însă, consideră că fetele sunt posedate de diavol. Presupunerile lor iau avânt şi, în scurt timp, zeci de oameni ajung condamnaţi, spânzuraţi sau omorâţi cu pietre pentru vrăjitorie. „Arthur Miller şi-a construit personajele respectând planul general al evenimentelor şi a folosit un artificiu dramatic: a stabilit că rădăcina declanşării isteriei a fost gelozia sexuală. El a inventat şi a creat relaţia dintre Abigail, Proctor şi Elizabeth, modificându-le vârsta, făcând posibilă o astfel de relaţie. Personajul John Proctor, în ciuda caracterului imperfect, este capabil să lupte cu nebunia din jurul său, dar şi cu el însuşi”, se arată în prezentare.

În distribuția spectacolului, orădenii îi pot vedea pe tinerii studenți ai UNATC, conduși de regizoarea Diana Păcurar: John Proctor - Ștefan Mohor; Elizabeth Proctor - Veronica Ungureanu; Abigail Williams - Rusalina Bona; Pastor Hale - Andrei Redinciuc; Judecătorul Hathorne - Alexandru Beteringhe, Giles corey - Adrian Piciorea; Thomas Putnam - Eduard Burghelea; Ann Putnam - Miruna Șovăiala; Mary Warren - Oana Cârmaciu; Mercy Lewis - Natalia Dragomir; Betty Parris - Alexandra Răduță; Tituba - Selina Colceru; Cheever - Denis Hanganu. În distribuţie se regăsesc şi actorii: prof. univ. dr. Ştefan Velniciuc; Rebecca Nurse-Iulia Dumitru; Pastorul Parris-lector univ. dr. Florin Kevorkian.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.