Înscrierea candidaților pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti se finalizează în data de 27 mai, iar cea pentru școlile de agenți de poliție continuă până la 29 iulie. Locurile sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Cifrele de şcolarizare aprobate pentru anul 2016 sunt: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti: - specializarea „ordine şi siguranţă publică” forma de învăţământ cu frecvenţă - 205 locuri din care (6 romi, 5 maghiar, 3 alte minorităţi); specializarea „drept”: 70 locuri; 670 locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina din care 16 romi, 8 alte minorităţi; 150 locuri la  Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca din care 6 romi, 3 alte minorităţi. Numărul de locuri la alte instituţii de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne sunt prezentate pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor https://bh.politiaromana.ro. La aceeași adresă, secțiunea Admitere 2016, sunt menționate condițiile de recrutare, documentele necesare pentru constituirea dosarului și tipizatele aferente. Perioadele de desfăşurare, tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ pot fi obţinute de pe site-ul instituţiilor pentru care a optat fiecare candidat, precum și de pe site-ul local al IPJ Bihor, https://bh.politiaromana.ro.

Înscrierea candidaţilor pentru concursul de admitere se realizează de Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Bihor, din Oradea, Parcul Traian nr. 18, în zilele de marți și joi între orele 11.00 - 15.00. Pentru informaţii suplimentare, candidații și cei interesați pot accesa pagina de Internet sau telefonic la numerele: 0259/403.111, 0259/403.112,  int. 20.111 și 20.112.