Câini de toate rasele, mărimile, culorile, veseli, supărați, curioși, îngândurați, în lesă sau în brațele stăpânului, au „invadat” sâmbătă și duminică Băile 1 Mai pentru a participa la concursul de frumuseţe canină, organizat de Asociaţia Chinologică Metropolitană Oradea.

La intrarea în Ștrandul cu Valuri din Băile 1 Mai, coloana de mașini se întindea pe câteva sute de metri, multe dintre mașini aveau numere străine, cele mai frecvente de Ungaria. Printre cele 10 ringuri în care erau evaluați câinii, aleile erau pline de corturi ale stăpânilor și ale unor comercianți. De la ei, cei interesați au avut ocazia să cumpere pentru căţei mâncare specială, zgărzi, creme, perii, hăinuțe, cuști și jucării de mestecat.

„Sunt înscriși 774 de câini pentru prima zi și 730 pentru ziua a doua”, a spus unul dintre organizatori.

Căldura destul de mare de sâmbătă nu i-a împiedicat însă pe specialiști să-și facă datoria. Majoritatea arbitrilor erau străini și vorbeau cu concurenții în limba engleză. Totul impresiona prin profesionalism. La concurs au fost prezente exemplare din 21 țări, printre care rasele: ciobănescul german, labradorul, cane corso, akita sau shih-tzu.