Ajuns la a 5-a ediţie, unul din cele mai puternice turnee de snooker din ţară, „Cupa Black & White – Fecher Snooker Open”, se va desfăşura de astăzi şi până duminică în sala clubului de pe strada Moţilor nr. 2. Turneul va aduna la start 32 de jucători din 9 oraşe din ţară şi străinătate.

 

Valoarea sportivă a celor 32 de participanți promite un regal snooker-istic care îi va încânta pe cei care vor alege să privească turneul de la faţa locului (în limita celor 30 de locuri disponibile). Intrarea spectorilor va fi liberă. „Dorinţa noastră principală este aceea de a promova acest sport atât pe plan local, cât şi la nivel naţional. Ne aflăm în faţa celei de-a 5-a ediţii consecutive, fapt ce atestă calitatea organizatorică. De menţionat că până în prezent, finanţarea turneului a fost asigurată exclusiv din bani privaţi. Pe viitor vom încerca să dezvoltăm acest sport şi cu sprijinul statului”, a declarat Sorin Avram, directorul turneului. Acesta a mai vorbit şi despre numărul mare de solicitări în ceea ce priveşte participarea. „Dorinţa celor care vor să participe este foarte mare şi ne este foarte greu să facem faţă solicitărilor. Sunt doar 32 de locuri, iar din această cauză nici măcar eu nu voi putea concura. Primul criteriu după care facem selecţia este frecvenţa participării la open-uri, iar al doilea este locul ocupat în clasament”, a mai spus Sorin Avram.

 

Un comentator Eurosport îşi încearcă şansa

Pentru a observa anvergura competiţiei este suficient să menţionăm că vor lua startul doar 4 orădeni dintre care doar 3 locuiesc în oraş. Vor fi prezenţi şi 6 jucători din Ungaria, dintre care 5 din Budapesta. Printre ei se va regăsi preşedintele federaţiei maghiare de specialitate, dar şi Pal Vantara, câştigătorul ediţiei de anul trecut. Acestora li se va alătura şi bucureşteanul Marius Ancuţa, comentator de specialitate la canalul tv Eurosport, care are şi calitatea de instructor pentru antrenori, titlu conferit de Federaţia Internaţională de Snooker. Prezentă la conferinţa de presă premergătoare turneului, arbitrul Raluca Dacin a susţinut că, dacă va fi posibil, va oferi şansa colegei sale Cristina Rapsigan să oficieze finala. „Suntem un club care pune mare preţ pe calitate. Valoarea va avea mereu prioritate la CS Black & White şi de aceea considerăm că finala va putea fi arbitrată de Cristina, care a ajuns la nivelul dorit. Alături de noi vor mai fi 7 arbitri, dar, în acelaşi timp, aproape fiecare participant poate să facă asta”, a afirmat Raluca Dacin.

 

Premii totale de peste 1.000 de euro

Competiţia se va desfăşura pe mese care au fost folosite la Campionatul Mondial, iar organizatorii au oferit o zi de acomodare în mod gratuit tuturor participanţilor la turneu. Valoarea totală a fondului de premiere va fi de 4.500 lei. Acesta va fi repartizat după cum urmează: locul 1 - 32%, locul al 2-lea - 16%, locul al 3-lea - 2x10%, locul al 5-lea - 4x5%, cel mai mare break - 12%. Premiile vor fi în bani și trofee. Meciurile vor putea fi urmărite și live streaming pe site-ul clubului  www.snookeroradea.ro.