Campioana României la baschet masculin a început cu o victorie noua ediţie a Ligii Naţionale. Astfel, în reeditarea finalei din sezonul trecut, roş-albaştrii au învins BC Mureş în deplasare cu 70-76 (25-22, 18-17, 18-22, 9-15) după un joc decis de evoluţia excelentă din repriza secundă.

 

După cum era de aşteptat, în ciuda modificărilor din lotul celor două formaţii, duelul a fost unul echilibrat. S-au înregistrat nu mai puţin de 13 schimbări de lider şi 12 egalităţi, cel mai mare avantaj, 10 puncte, fiind înregistrat de orădeni spre finalul partidei. Evoluţia orădenilor în prima parte a meciului a fost una modestă, mai cu seamă în defensivă, dar lotul mai echilibrat a făcut ca soarta partidei să fie tranşată, pe final, de echipa campioană. Un aspect care trebuie menţionat este faptul că antrenorul Cristian Achim nu a putut conta pe Titus Nicoară, jucătorul suferind o accidentare la mână în meciul din Supercupa României cu U BT Cluj. Pe fondul acestei absenţe importante, defensiva orădeană nu a funcţionat la cel mai înalt nivel. În schimb, plecarea lui Markovic nu pare să se resimtă, Mirkovic şi Pasalic arătând că au „mână bună” pentru aruncările de la distanţă. Procentajul la astfel de aruncări a fost net în favoarea orădenilor: 41% faţă de 23%. Omul care a decis jocul, încă o dată, a fost Sean Barnette. Americanul a avut o prestaţie excepţională mai cu seamă în sfertul al treilea atunci când a înscris 17 puncte din cel 21 cu câte a terminat partida. Sean, care a mai reuşit şi 11 recuperări, a fost secondat de Martin Zeno care a totalizat 15 puncte, 7 pase decisive şi 5 recuperări. Aşadar start cu dreptul pentru bihoreni care vor întâlni în runda următoare la Arena Antonio Alexe pe BCM U Piteşti, o formaţie în mare formă despre care antrenorul orădenilor crede că este o echipă „de primele patru locuri” în Liga Naţională.

 

CSM CSU Oradea: Mirkovic 9 puncte (3x3p), Zeno 15, Barnette 21 (1x3p), Petrişor 7 (1x3p), Paşca, Denison 7, Ţibîrnă 5, Pasalic 12 (4x3p) şi Nicolescu.

Antrenor: Cristian Achim.

 

BC Mureş: Martinic 21 (3×3p), Djapa 8, Cioacătă, Borşa 4, Alhajji Mohammed 14 (1), Lázár 3, Andrei, Kalve 13 (2), Rosenfeld, Barham 7 (1). Nu au jucat: Şanta, Bichiş.

Antrenor: Szászgáspár Barnabás.

 

Arbitri: Laurenţiu Grigoraş - Bogdan Podar, Dragoş Nicolae.

Comisar FR Baschet: Doru Vinaşi.