Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că, începând de astăzi, 17 august, Ștrandul Ioșia va fi deschis de marți până duminică, între orele 8.00-20.00, iar casieria va fi deschisă în intervalul orar  8.00-19.00.

 

La începutul lunii mai, un abonat al ziarului, Viorel-Ionel Zdritea, s-a adresat Crişanei, în numele unui grup de orădeni care frecventează constant ştrandul Ioşia. Aceştia erau nemulțumiţi de faptul că programul de funcționare a Ștrandului Ioșia a fost modificat, orarul de funcționare fiind, la acea dată, între orele 9.00-21.00. Acum, când suntem aproape de finalul verii, dorința lor s-a împlinit, programul ștrandului fiind modificat din nou, probabil și pentru că soarele apune mai repede.

Tarifele percepute în Ştrandul Ioşia sunt următoarele: bilet pentru adulți - 12 lei / persoană; abonament adulţi - 160 lei / persoană; bilet copii, elevi, studenţi la cursuri de zi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi - 6 lei / persoană; abonament copii, elevi, studenţi la cursuri de zi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi - 80 lei / persoană; bilet familie (2 adulţi + 1 copil, maxim 14 ani) - 24 lei; bilet pentru un copil în plus la biletul de familie - 5 lei; intrare grup adulţi - min. 15 persoane (pentru un însoţitor intrarea este gratuită) - 10 lei / persoană; intrare grup copii, elevi studenţi la cursuri de zi - min. 15 persoane (pentru un însoţitor intrarea este gratuită) - 5 lei / persoană. Copiii sub 4 ani au intrarea gratuită.

Ștrandul are o bază de agrement compusă din 6 bazine, dintre care unul este pentru copii. Acesta are o capacitate de 150 mc, nivelul apei în bazin este între 0,2 - 0,6 m, temperatura apei, între 31 - 33 grade.

Ştrandul Ioşia este singurul ştrand public din Oradea, având în vedere că aquapark-ul ridicat cu ajutorul fondurilor europene nu a fost inaugurat încă. Acest ștrand este situat pe Calea Alexandru Cazaban, pe locul numit „Groapa”, care era chiar o groapă cu apă geotermală și nămol, când începea sistematizarea cartierului Ioşia, prin apariția cartierului Ioşia Nord, și a fost construit în anul 1986.