Format la Luceafărul Oradea şi inclus în ultimii doi ani în programul de pregătire al Academiei Arsenal de la Salonic, orădeanul Ricardo Farcaş a ajuns în această vară la unul dintre cele mai galonate cluburi din Europa. Fotbalistul de 16 ani a semnat cu Ajax Amsterdam un contract valabil până la 30 iunie 2019!

Internaţional de juniori, Ricardo se va prezenta la 1 august la antrenamentele echipei Under 18 a clubului olandez. Transferul a fost intermediat de impresarul Cătălin Sărmășan, iar George Ogăraru, antrenor secund al echipei a doua a olandezilor, a avut un rol important la perfectarea mutării. "Ajax Amsterdam este noua mea echipă! Mulțumesc mult familiei mele, lui Cătălin Sărmășan și lui George Ogăraru", a scris jucătorul pe pagina sa de facebook după oficializarea transferului.

Ricardo Farcaş este al cincilea român care activează la Ajax după Cristian Chivu, Bogdan Lobonț, Nicolae Mitea și George Ogăraru. La gruparea "lăncierilor" a activat şi antrenorul Ştefan Kovacs, cu care a cucerit de două ori Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentală. Club de succes, care pune accent pe formarea şi promovarea jucătorilor tineri, Ajax are în palmares 33 de titluri naţionale, 18 Cupe şi 8 Supercupe ale Olandei, iar pe plan internaţional a cucerit Cupa Campionilor de patru ori, de două ori Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentală şi o dată Cupa UEFA şi Cupa Cupelor.

Fiul lui Florin Farcaş, fost jucător la FC Bihor, în prezent coordonatorul secţiei de fotbal a CSM Oradea şi antrenor principal la Luceafărul Oradea, Ricardo (1,85 metri şi 73 kg) poate evolua atât fundaş central, cât şi mijlocaş defensiv.