Afirmaţia autorităţilor de la Moscova potrivit căreia Abu Muhammad al-Adnani, numărul doi în ierarhia reţelei teroriste Stat Islamic, ar fi fost eliminat de raidurile aeriene ruse este falsă, a declarat un oficial american din domeniul Apărării.

 

"Această revendicare a Rusiei este o glumă", a spus acesta, sub condiţia anonimatului. Pentagonul a anunţat marţi că l-a ţintit cu raiduri aeriene pe Al-Adnani, despre care Stat Islamic susţine că a fost ucis în provicia siriană Alep.

Potrivit Reuters, Stat Islamic a anunţat marţi că unul dintre cei mai importanţi lideri ai săi a fost eliminat în ceea ce pare a fi un raid aerian american în Siria.

Un oficial american a declarat pentru agenţia de presă citată că Statele Unite l-au ţintit marţi pe Abu Muhammad al-Adnani cu un raid aerian în timp ce teroristul se afla într-un vehicul care circula în oraşul sirian Al-Bab. Oficialul nu a confirmat moartea lui al-Adnani, cu toate acestea.

Abu Muhammad al-Adnani era adjunctul lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic.

În calitate de purtător de cuvânt al organizaţiei, Adnani era cel mai vizibil membru. În calitate de şef al operaţiunilor externe, el era însărcinat cu atacurile din străinătate, inclusiv în Europa.

Rusia a revendicat, miercuri, raidul aerian în care a fost eliminat Abu Muhammad al-Adnani. Teroristul făcea parte, potrivit Ministerului rus al Apărării, dintr-un grup de aproximativ patruzeci de combatanţi Stat Islamic care au fost eliminaţi marţi în urma unui raid lansat de un avion rus de vânătoare Su-34 în apropiere de satul Oum Hoch din regiunea Alep.