Campioana României continuă cursa în Liga Campionilor la baschet masculin. CSM CSU Oradea s-a calificat în turul II preliminar, după ce a câştigat şi returul din Slovacia, cu Prievidza, cu 73-67 (23-12, 17-19, 17-16, 16-20) Două zile mai devreme, orădenii se impuseseră pe teren propriu, cu 71-64.

 

CSM a condus în permanenţă, încheind partida cu o formulă alcătuită exclusiv din jucători autohtoni. Orădenii au avut 41.7% la aruncările din acțiune, incluzând 34.7% la trei puncte, dar şi cu procentaj modest la aruncările libere (63.6%). "Din punctul meu de vedere BC Prievidza este o echipă cu adevărat bună. Nu doar că ne-a surprins în prima manșă, dar a arătat un baschet de înaltă ținută. Îl felicit pe domnul antrenor Curovic și pe elevii săi, deoarece în opinia mea au prestat un joc de calitate.

În altă ordine de idei, noi am gestionat mult mai bine toate situațiile de joc în manșa a 2-a. Noi nu am avut niciun fel de informații despre Prievidza ca joc colectiv, deoarece nu disputase niciun meci oficial în prealabil. Înaintea primei manșe ne-am axat exclusiv pe scouting individual, dar nu știam cum se potrivesc acești jucători. Am încercat să ne adaptăm pentru manșa a 2-a, dar credeți-mă că nu e ușor să faci acest lucru într-o zi. Mai ales că e o zi în care călătorești. Nu știu și nu înțeleg acest program implementat, dar trebuie să remarc că până la urmă programul este același pentru ambele echipe. Chiar dacă, Prievidza a avut un avantaj important, deoarece ei ne-au văzut pe noi jucând în actuala structură. Sunt foarte fericit pentru că am reușit să trecem de o echipă bună și am învins în deplasare, pe terenul unei echipe realmente foarte bună. Urmează turul al 2-lea, cu un alt adversar, asupra căruia ne vom concentra începând din ziua următoare", a comentat Cristian Achim, antrenorul echipei orădene.

BC Prievidza: Jones 14 puncte, Dramičanin 10, Körner 7, Batina 2, Jašš 0 (Caracter 16, Dowell 13, Huljak 3, Ihring 2, Miljanič.

CSM CSU Oradea: Zeno 18 puncte, Mirkovič 14, Pašalič 11, Barnette, Denison 8, Mandache 8, Ţîbîrnă 6, Nicolescu, Paşca, Petrişor, Pop.

Următorul adversar al CSM CSU va fi campioana Bulgariei, Lukoil Academic Sofia, cu care se va confrunta pe 4 octombrie în deplasare şi în 6 octombrie, ora 19.00, la Oradea.