Singura reprezentantă a Bihorului în Liga a III-a a demarat pregătirile cu Călin Cheregi, dar campionatul îl va începe cu Gheorghe Silaghi, care ieri a fost prezentat jucătorilor şi a condus primul antrenament al CS Oşorhei.

 

Interesant este că Gheorghe Silaghi i-a succedat lui Călin Cheregi şi în primăvara anului trecut la prima echipă de la FC Bihor, când acesta din urmă a plecat la CS Oşorhei. Conducerea echipei din Oşorhei a fost nevoită să caute antrenor după ce Călin Cheregi a semnat un contract cu Federaţia Română de Fotbal (FRF). În vârstă de 42 de ani, Cheregi va activa la Centrul de Excelenţă al FRF de la Buzău, unde se pregătesc jucători născuţi în anul 2001. Conducerea clubului din Oşorhei a ţinut să-i mulţumească antrenorului Călin Cheregi pentru întreaga activitate depusă la club şi să-i ureze succes în noua provocare. „Îl înţelegem pe domnul Cheregi că a ales acest pas în carieră şi îl asigurăm de întregul nostru suport”, a declarat preşedintele CS Oşorhei, Alex Krenek. Noul antrenor al celor de la CS Oşorhei, Gheorghe Silgahi, are la dispoziţie un lot cu mulţi tineri cu vârste între 16 şi 20 de ani, cunoscându-i pe majoritatea, iar pe unii i-a şi pregătit. Dincolo de mandatele ca antrenor principal la FC Bihor, în Liga a II-a, Silaghi are în palmares titlul naţional cucerit cu echipa de juniori mari (juniorii A) a lui FC Bihor în 2009. Atunci FC Bihor a devenit campioană naţională, după o finală dramatică împotriva echipei Steaua Bucureşti, câştigată la loviturile de departajare de la 11 metri, unde portarul orădean, Paul Dumitru, avea să apere patru execuţii. Până să primească oferta Oşorheiului, Gheorghe Silaghi a activat la centrul de copii şi juniori al CSM Oradea. În ultimele cinci sezoane, din Liga a IV-a şi până în prezent CS Oşorhei a avut pe banca tehnică cinci antrenori: Sorin Cigan, Mircea Madar, Cosmin Bodea, Rudy Kovacs şi Călin Cheregi. De remarcat că Oşorheiul este bine reprezentat fotbalistic prin CS Oşorhei, care activează în Liga a III-a, CS Oşorhei II (echipă sponsorizată de un om de afaceri) care a promovat în Liga a IV-a, iar Unirea Oşorhei (echipă reînfiinţată de un alt om de afaceri) va debuta în Liga a V-a.   

Campionatul Ligii a III-a este preconizat să înceapă în 30 august. Obiectivul principal al CS Oşorhei este formarea şi promovarea jucătorilor tineri.