După cum era de aşteptat, o echipă în formare precum cea pregătită de Doina Ardelean nu avea cum să se impună în faţa unei formaţii omogene care este neînvinsă de multă vreme pe teren propriu. Aşadar, în cadrul etapei a 8-a din Seria B a Diviziei A la handbal feminin, orădencele au fost învinse cu scorul de 36-29 (19-11).

 

Începutul ezitant de meci le-a permis gazdelor să pună stăpânire pe joc astfel că după doar 10 minute ecartul dintre cele două echipe a fost de 5 goluri (7-2). Precipitarea din atac, dar şi inexactităţile din defensivă au permis gazdelor să se distanţeze treptat pe tabela de marcaj. Încurajate de un public numeros, dar şi de o galerie pe măsură, reşiţencele şi-au mărit avantajul până la pauză, astfel că, după 30 de minute, CSU CSM era condusă cu 8 goluri (19-11). Realizând că situaţia nu mai putea continua în acest mod, Doina Ardelean a schimbat sistemul defensiv trecând la o apărare avansată. Era imperios necesară această schimbare, deoarece gazdele marcau mult prea uşor printr-un blocaj aproape inexistent şi pe lângă nişte portari ieşiţi din formă. Noul sistem de apărare a început să dea roade, orădencele reuşind mai multe intercepţii finalizate prin contraatacuri tăioase. Efectele s-au văzut şi pe tabela de marcaj, oaspetele apropiindu-se la 5 lungimi (29-24) în minutul 50. Ultimele secvenţe ale partidei s-au disputat pe contre, elevele Doinei Ardelean având numeroase posibilităţi de a reduce şi mai mult diferenţa, dar lipsa de concentrare a dus la nefructificarea ocaziilor avute. Aşadar, scor final 36-29 pentru CSU Reşiţa la capătul unui meci în care repriza a doua a fost adjudecată de orădnce.

 

„Fetele au intrat mai greu în meci”

„Cu toate că am suferit o nouă înfrângere, evoluţia de ansmblu a fost una bună, exceptând debutul partidei. Fetele au intrat mai greu în meci apăsate fiind de presiunea că întâlneau un adversar de top susţinut de un public frumos, mare iubitor de handbal. Felicit echipa reşiţeană pentru parcursul de până acum şi, totodată, propria-mi echipă pentru evoluţia din repriza secundă. De ceva vreme am început un program separat de individualizare care treptat începe să dea roade. Mai e mult de muncă, dar suntem încrezători că în pauza de iarnă vom îmbunătăţi capitolele la care suntem deficitari”, a declarat Doina Ardelean, antrenoarea CSU CSM Oradea. Handbalistele vor evolua pe teren propriu în următoarea etapă duminică, 27 noiembrie, atunci când adversare le vor fi fetele de la Crişul Chişineu-Criş.

 

Pentru CSU CSM Oradea au marcat: Ligia Puţ 9 goluri, Aura Cristoaica 6, Eliza Hlinca 4, Valeria Motogna 3, Cornelia Vrabie 2, Pătruţiu 2, M. Damian 2 şi Irina Munteanu 1.