Mana Dance Academy, în colaborare cu White Steps Timișoara, a organizat vineri, 8 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, un workshop de Hip Hop, Dancehall și Electro, la care au participat 20 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, toți cursanți ai Mana Dance Academy. Workshopul a fost susținut de coregrafii Blau Matthaus (Matte), Irksousi Mohamed (Hamade), Sighișorean Silvia (Silvi) și Cătălin Magui.

 

Matte este instructor de Electro la „White Steps Dance School” (WSDS) Timișoara  și dansator în trupa „White Steps”. În cadrul workshopului de la Oradea, i-a învățat pe copii bazele Electro Dance, le-a vorbit despre cultura acestui stil de dans și le-a împărtășit din experiența sa proprie ca dansator. „Îi învăț pe cursanți partea de Electro Dance – bazele, partea de relaxare și prevenirea accidentărilor din timpul dansului. De asemenea, le voi vorbi despre cultura Electro Dance și le voi împărtăși puțin din experiența mea ca dansator”, ne-a mărturisit coregraful.

Un alt invitat special în cadrul workshopului de la Oradea a fost Hamade, pe partea de Hip Hop, Street Dance și dezvoltare personală. Tânărul este instructor și fondator al „White Steps Dance School” (WSDS) Timișoara, iar legătura cu Oradea a început prin diferitele competiții la care a participat în orașul de pe Crișul Repede. „Este primul workshop pe care îl susțin la Oradea. Particip cu drag la acest eveniment, pentru că îmi place foarte mult să instruiesc generațiile noi, să-mi pun amprenta asupra lor. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să te cobori la nivelul lor, să fii și tu copil ca ei”, ne-a mărturisit coregraful. 

Silvi Fdk (Silvia Sighișorean) se simte deja la Oradea ca acasă, după ce în martie anul acesta a făcut parte din juriul Hip Hop International, iar cu alte ocazii a partcipat la diferite competiții de dans. „Copiii sunt foarte deschiși și puri, de aceea nu e greu să colaborezi cu ei. La Brașov, unde am mai ținut un workshop, am lucrat și cu copii mai mici de șase ani”, ne-a declarat tânăra. Silvi este instructor „White Steps” Timișoara și i-a instruit pe copii pe partea de Hip Hop Choreo și Dancehall.

Pentru stilurile de dans Latino, Salsa și Bachata, cursanții l-au avut alături pe Cătălin Magui. „Pentru mine, e ușor să lucrez cu copiii de la Mana Dance Academy, întrucât colaborez de câțiva ani cu ei. Predau atât copiilor mai mari, cât și celor mici, nu există limită de vârstă”, ne-a spus Cătălin.

La final, toți copiii participanți la workshop au fost răsplătiți cu diplome de participare din partea organizatorilor.