Un eveniment pe placul iubitorilor de folclor s-a desfășurat duminică seara, în curtea Palatului Princiar din Cetatea Oradea. Spectacolul folcloric a fost organizat de Primăria municipiului Oradea, prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, fiind  dedicat zonei Arad-Timiș.

Evenimentul a făcut parte din succesiunea de spectacole folclorice care se vor desfășura în viitor, în Oradea, și prin care organizatorii și-au propus să promoveze valori tradiționale ale diferitelor zone din România publicului orădean. Pe parcursul ultimelor decenii, orașul de pe Crișul Repede a fost reîmprospătat de un număr important de locuitori din alte zone ale țării. Potrivit organizatorilor, rolul acestor spectacole, pe lângă cel de a crea o diversitate la nivelul spectacolelor folclorice locale, este de a oferi un moment special acelor orădeni care își au rădăcinile în aceste zone tradiționale. Spectacolul a fost susținut de ansamblul Folcloric Zărandul Arad, care a acompaniat interpreți cunoscuți zonei de Banat, cum sunt: Tiberiu Ceia, Felicia Stoian, Tiberiu Crișan, Petrică și Ramona Vița.  

„Evident, ținem foarte mult la ceea ce înseamnă folclorul bihorean, însă cred că uneori e bine să avem și un alt tip de folclor prezentat localnicilor, cu atât mai mult cu cât Oradea, în ultimele decenii, a avut un aflux important de oameni din diferite zone ale țării, inclusiv din zona Timiș-Arad. De aceea, cred că merită ca și cei care sunt din aceste zone să se regăsească, cumva, într-un eveniment în calendarul nostru”, a declarat, recent, într-o conferință de presă, Mihai Jurca, directorul executiv al Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.

Următoarele spectacole din această categorie sunt cele dedicate zonei Bucovina și zonei Sibiului. Acestea se vor desfășura în lunile septembrie și octombrie.