Veste tristă pentru lumea muzicii din Oradea. Dirijorul Tudor Ciupeiu și-a pus capăt zilelor în noaptea de marţi spre miercuri, în oraşul său natal, Cluj-Napoca. Cei care l-au cunoscut se declară șocați, fiind cunoscut ca un tânăr așezat.

 

Fondator al Cameratei MilleFiori și asistent la Universitatea din Oradea, Tudor Ciupeiu era unul dintre cei mai apreciați muzicieni. Și nu doar de cei din Oradea, ci și de numele importante ale muzicii clasice din țară.

„Am primit o lovitură neașteptată. A fost un profesionist foarte bine pregătit și talentat. M-a impresionat mereu prin felul în care se ocupa de copii și de proiectele muzicale pe care le aveam la facultate. Era foarte apreciat de dirijorul Petre Zbârcea care este un om foarte apreciat în lumea muzicii. Scria și poezii, era un artist foarte valoros. Păcat că nu și-a găsit locul în această lume”, a spus, pentru Crișana, Agneta Marcu, fosta decană a Facultății de Arte din cadrul Universității din Oradea.

Tudor Ciupeiu avea 32 de ani, era căsătorit cu o profesoară de la Facultatea de Arte, împreună cu care avea o fetiță de 8 anișori. În ultimii ani a trecut însă prin mai multe încercări: i-a murit mama, era în proces de divorț cu soția și urma să fie cercetat de o comisie disciplinară pentru că absentase de la mai multe ore. Universitatea a arborat joi steagul negru.

Născut pe 19 martie 1985 la Cluj-Napoca, Tudor Ciupeiu a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din orașul natal și apoi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea dirijat simfonic, clasa maestrului Petre Sbârcea (elev al Maestrului Antonin Ciolan şi Sergiu Celibidache). Din 2009 și până în 2015 a fost preparator la Facultatea de Arte a Universității din Oradea și apoi asistent universitar dr. În august 2008, Tudor a primit o bursă integrală şi Diplomă la Masterclass-ul ISA Internationale Sommerakademie Prag-Wien-Budapest, de la Universitatea de Muzică din Viena.