Aproximativ 370 de kilograme de cocaină au fost descoperite la o fabrică Coca-Cola din sudul Franței, informează Bloomberg. Descoperirea a fost făcută într-un container livrat de la un furnizor de sucuri de portocale din Costa Rica la o locație a Coca-Cola din Signes, la nord de Toulon.

 

„Cele 370 de kilograme de cocaină valorează pe piaţa drogurilor peste 50 de milioane de euro“, a declarat Xavier Tarabeux, procurorul care investighează cazul. Fabrica de Coca-Cola din oraşul Signes, de pe coasta Mediteranei, produce concentrate pentru diverse băuturi răcoritoare sau energizante.

Șeful fabricii, Jean-Denis Malgras, spune că descoperirea drogurilor este o "surpriză extrem de neplacută".

„Vă imaginaţi ce surprinşi am fost cu toţii“, a menţionat purtătorul de cuvânt al companiei, care a menţionat că niciun angajat al fabricii nu este considerat suspect.

Procuratura din Marsilia a anunţat că a deschis o investigaţie legată de trafic şi import de droguri ilegale.

Potrivit unor teorii speculative, frunzele de coca (plantă sud-americană halucinogenă) au fost folosite iniţial în reţeta originală a băuturii Coca-Cola, dezvolatată în 1886, de către farmacistul american John Pemberton. Cu toate acestea, conducerea companiei a declarat în repetate rânduri că nu a folosit niciodată astfel de produse ca ingredient secret.