Campioana Bihorului la fotbal juniori A1, CS CF Bihorul Beiuș, va juca astăzi prima manşă a barajului de promovare la faza zonală cu câștigătoarea județului Alba, ACS Șurianu 1945 Sebeș. Beiuşenii vor evolua pe teren propriu, de la ora 17.30, returul fiind programat sâmbătă, la Sebeş. 

Înființată la mijlocul anului 2014, echipa din Sebeș se înscria în Liga a IV-a în ediția de campionat 2014-2015. La finele actualului campionat, Șurianu Sebeș a terminat pe locul doi, în timp ce juniorii A1 ai clubului au ocupat aceeași poziție în Seria a doua a sezonului regulat și au câștigat play-off-ul disputat în compania celor de la CS Ocna Mureș, AFC Unirea 1924 Alba Iulia și Euro Șpring. Alin Popa, președintele CS CF Bihorul Beiuș, a declarat că Bihorul Beiuș este favorită, deoarece, cu excepţia lui Mihuţa şi Chiş-Toie, plecaţi la Luceafărul, dispune de aproape același lot care a devenit vicecampion național anul trecut și, mai mult, jucătorii săi au acumulat experiență jucând, majoritatea, în competiția seniorilor, asta în timp ce adversara din Sebeș a câștigat campionatul pentru prima dată. Oficialul beiuşean a precizat că are toți jucătorii la dispoziție, existând doar două incertitudini, dar se speră recuperarea celor doi fotbaliști până la ora meciului. Alin Popa a mai spus că speră să rezolve calificarea încă din meciul tur, pentru că terenul celor de la Șurianu Sebeș nu se prezintă în condiții bune și le-ar putea pune probleme jucătorilor beiușeni din punct de vedere al construcției fazelor de joc. Alin Popa a făcut apel la suporterii beiușeni, cerându-le acestora să vină în număr cât mai mare la meciul tur de astăzi, așa cum au făcut-o și anul trecut, la baraj și la turneul zonal. 

Lotul CF Bihorul Beiuş: Andrei Magda, Haralambie Ispas, Tibor Balint – portari; Zsupon Szabolcs, Mădălin Toma, Fenesi Gergely, Mark Micle, Balint Norbert, Cătălin Goina, Szatmari Norbert, Miklo Roland, Kuruc Istvan, Cătălin Dan, Alexandru Tipea, Boros Csaba, Sebastian Popa, Vlad Foghiş, Daniel Stan, Alexandru Turle (cpt.), Alexandru Lezeu, Cătălin Creţu, Cătălin Iştoc, Robert Ţirban, Ionuţ Ile, Alexandru Măran, Darius Buz, Robert Andreica şi Vlad Degău.