1 iunie 2016 va fi o zi plină de fotbal. De ziua lor copiii de la mai multe cluburi din Oradea vor evolua în cadrul unui turneu organizat de Asociaţia "Cavalerii Fluierului" şi CSM Oradea la Stadionul "Iuliu Bodola", arenă care apoi va găzdui finala fazei judeţene a Cupei României, între FC Hidişel şi Bihorul Beiuş. Invitatul special al acţiunilor va fi Mihai Neşu, în sprijinul căruia va fi organizată şi o acţiune caritabilă.

 

Invitat special la finala Cupei

Cu acest prilej, preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea, a dorit să vină în sprijinul lui Mihai Neşu şi a fundaţiei care-i poartă numele prin organizarea unei acţiuni caritabile. Mai precis, la intrarea în stadion vor fi amplasate două urne în care spectatorii pot lăsa bani, care vor fi donaţi Fundaţiei "Mihai Neşu", implicată în mai multe cazuri umanitare. "La precedentele finale personalităţi ale fotbalului românesc, precum Emerich Jenei, Alexandru Boc, Ioan Zare au acordat trofeul, iar acum m-am gândit ca Mihăiţă Neşu să fie invitatul special. Am discutat cu el, i-am spus că intenţionăm să facem şi o strângere de fonduri pentru fundaţia sa şi mă bucur că a acceptat să fie alături de noi", a declarat Valer Vancea.

 

"Să ajutăm ca să fim ajutaţi"

"Acţiunea se va desfăşura sub sloganul "Să ajutăm Fundaţia Mihai Neşu ca să fim ajutaţi", a adăugat Valer Vancea într-o conferinţă de presă susţinută alături de Octavian Şovre, şeful CJA Bihor şi vicepreşedinte la Asociaţia Cavalerii Fluierului şi de Florin Farcaş, responsabilul secţiei de fotbal de la CSM Oradea.

Recent, o astfel de campanie a avut loc la Bucureşti şi s-a bucurat de atenţia iubitorilor de sport, aproape 5000 de oameni fiind prezenţi la Sala Polivalentă la meciul Steaua 1986 - Steaua 2006, iar fondurile rezultate fiind direcţionate spre Mihai Neşu, pentru efectuarea unor tratamente costisitoare după accidentarea gravă la coloana vertebrală suferită în urmă cu cinci ani, la un antrenamenet al echipei Utrecht.

 

Haţegan la FC Hidişel - Bihorul Beiuş

Finala FC Hidişel - Bihorul Beiuş a fost devansată cu o săptămână şi va începe la ora 18.00. "Tavi Şovre a avut ideea să cuplăm turneul copiilor cu meciul de cupă. Mulţumesc echipelor că au fost de acord, astfel că vom avea o zi plină de fotbal şi mai multă lume va fi alături de Mihai Neşu", a adăugat Valer Vancea.

La Oradea va fi prezent şi Ovidiu Haţegan, colegul lui Octavian Şovre din brigada românească de la Euro 2016. Există şanse ca arbitrul de centru din Arad să oficieze  meciul împreună cu asistenţii Octavian Şovre şi Ciprian Danşa şi cu doi arbitri orădeni mai tineri în postura de adiţionali.  

 

"Cupa Micii Campioni"

În ceea ce priveşte competiţia copiilor "Cupa 1 Iunie - Micii Campioni", aceasta va debuta la ora 12.00 şi se va desfăşura pe şase terenuri la tot atâtea categorii de vârstă, de la 2004, la 2009. Vor participa 24 de echipe reprezentând cluburile CSM Oradea, CSŞ Bihorul, Vitorul Oradea, Şoimii Oradea, Phoenix Diosig, Viitorul Zalău şi CFR Cluj. În acest turneu vor fi angrenaţi aproximativ 380 de copii, care vor avea parte şi de o surpriză din partea organizatorilor.