Tabăra de vară de zi „Prietenii Bibliotecii” a fost organizată în cadrul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai”  pentru preşcolari şi scolari. Aceştia au fost îndrumaţi în fiecare zi să participe, conform programului taberei, la activităţi plăcute şi instructive, de la cântece şi jocuri la cunoaşterea şi vizitarea celor mai importante obiective din Oradea.

 

„Prin aceste activităţi, copiii s-au familiarizat cu scopul şi importanţa frecventării unei biblioteci. Astfel, ei au putut să răsfoiască cărţi cu ilustraţii foarte frumoase şi poveşti atractive, pe care, ulterior,  au avut posibilitatea să le împrumute pentru a le studia acasă”, a spus Mioriţa Săteanu, coordonator al taberei.

„Pe tot parcursul zilelor de tabără copiii s-au simţit bine, au fost bucuroşi şi relaxaţi şi s-au implicat în activităţi diverse”, a mai spus Mioriţa Săteanu.

În ultimele săptămâni s-au realizat activităţi ca: desen pe asfalt, dezvoltarea abilităţilor şi dezvoltare personală (prof. Angelica Şandor), psihodramă (prof dr. Alin Creţu). În plus,

cu ajutorul agentului de circulaţie Răzvan Chebeleu, copiii au învăţat regulile de circulaţie, iar Carmen Dinescu (DSP Bihor) le-a vorbit despre importanţa igienei cavităţii bucale.

De asemenea, profesoara Pazmany Nicoleta le-a vorbit participanţilor despre constelaţii şi despre influenţa astrelor în evoluţia anotimpurilor.

Utima vizită din cadrul taberei a avut loc la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Copiii au fost entuziasmaţi de maşinile pompierilor, de tehnicile speciale ale pompierilor utilizate pentru salvarea victimelor şi de organizarea rapidă pentru intervenţia în caz de incendiu. Informaţiile speciale şi instrucţiunile necesare pentru copii, în cazul unui incendiu sau al unui accident, au fost prezentate de către purtătorul de cuvânt al I.S.U Crişana, Camelia Roşca.

Momentul cultural - artistic care a marcat festivitatea de încheiere a taberei a cuprins scenete, poezii şi cântece, pregătite sub îndrumarea profesoarei Doina Iliescu. La această festivitate au fost prezenţi si grupul de copii Volohi din localitatea Poroşkovo, regiunea Transcarpatia, care desfăşurau proiectul internaţional „O călătorie spre rădăcini”.

Diploma de onoare oferită de organizatorii taberei „Prietenii Bibliotecii” grupului Volohi a fost preluată de către ieromonahul Eftimie Mitra de la schitul „Sfinţii români” din judetul Hunedoara. Coordonatorul general al taberei, ing. Mioriţa Săteanu, în colaborare cu bibliotecar prof. Mariana Barna, au mulţumit la final părinţilor care au avut încredere să-şi înscrie copiii în tabăra Prietenii Bibliotecii.