Au mai rămas 10 zile până la startul Toamnei Orădene, ediția 26, pentru care Primăria Oradea a pregătit o mulțime de surprize. Porțile festivalului se vor deschide joi, 6 Octombrie începând cu orele 12, cu preparate delicioase, activități pentru cei mari și cei mici, și concerte.

 

Programul festivalului include o serie de activități și momente muzicale inedite, iar publicul se va putea bucura de o experiență completă ce va include ritmuri de jazz, pop, evenimente culturale spectaculoase și multe surprize. Carla's Dreams, Holograf, Direcția 5, Byron și Robin & The Backstabbers sunt doar câteva din numele prezente la evenimentul devenit deja tradiție, cărora li se vor alătura și alți reprezentanți cu renume, atât la nivel național cât și internațional.

Pe lângă programul artistic, organizatorii au pregătit orădenilor o surpriză delicioasă, astfel că, în cadrul acestei festivități va ajunge și cea mai gustoasă experiență culinară din România: Street Food Festival. Cei care iubesc culisele domeniului culinar sunt invitați să se bucure de o experiență gustoasă și, în același timp educativă, alături de cei mai buni și creativi vânzători de mâncare stradală şi marii producători de specialități culinare.

Toamna Oradeană este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), în parteneriat cu fondatorii clujeni ai conceptului Street Food Festival în România. Anul acesta Toamna Orădeană revine în centrul orașului, în Piața Unirii, în perioada 6 - 9 octombrie. În fiecare zi începând cu ora 12.00 orădenii sunt invitaţi la Street Food, iar activităţile pentru copii sunt zilnic, între orele 12.00 şi 18.00. De asemenea, în fiecare zi între orele 18.00 şi 23.00 trupele invitate vor întreţine atmosfera. În data de 8 octombrie de la ora 17.00, orădenii sunt invitaţi la un inedit vals pe picioroange. În aceeaşi zi de la ora 22.00, va concerta pentru orădeni Carla’s Dreams.  Duminică, 9 octombrie, de la ora 19.00 va concerta Oradea Klezmer, de la ora 20.00 vor susţine un recital U2 by Zen Garden, de la ora  20.45 va avea loc Retragerea cu torțe, de la ora 21.00 este programat concertul Direcţia 5, iar de la ora 22.00 va urca pe scenă Holograf.

 

Gala Traficantului de Cultură Internaţional

Anul acesta, în cadrul Toamnei Orădene, va avea loc şi Gala Traficantului de Cultură Internaţional. Astfel, în 7, 8 şi 9 octombrie, orădenii sunt invitaţi în Cetatea Oradea la proiecţii de scurtemetraje, expoziţie de artă plastică, demonstraţii de sculptură şi pictură live, concerte şi teatru. Gala include un workshop culinary de bucătărie vegană cu Florian Chirilă (Grota Roşie, 7 octombrie şi 9 octombrie de la ora 15.00). Lista de înscrieri în GTCI este deschisă până la 1 octombrie inclusiv, iar programul complet va fi prezentat după această dată.

Tot în cadrul Toamnei Orădene Teatrul Regina Maria prezintă Omul din La Mancha, în 8 octombrie, de la ora 19.00, iar la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert de susţinere a campaniei naţionale de subscripţie publică în vederea achiziţionării sculpturii Cuminţenia Pământului de Constantin Brâncuşi, în 8 octombrie, de la ora 20.00.