Habitat pentru Umanitate Beiuş, în parteneriat cu Administraţia Socială Comunitară Oradea şi Primăria municipiului Oradea, încearcă să crească nivelul de trai pentru cele aproximativ 700 persoane de etnie romă care locuiesc pe strada Voltaire.

Cei 700 de romi locuiesc în 96 de apartamente, dar semnalăm şi cazul a 22 de persoane - părinţi, copii şi bunici - care locuiesc într-un apartament de nici 45 m pătraţi. Proiectul Habitat Romanes îşi propune să vină în ajutorul acestora prin construirea a 20 de locuinţe, 10 dintre ele fiind în faza de finalizare. Pentru a veni în sprijinul persoanelor nevoiaşe, zece tineri din Irlanda de Nord se află de la începutul săptămânii pe şantierul Habitat din zona Voltaire. Aceştia au turnat scările la cele zece locuinţe care au fost construite în această vară şi care, potrivit reprezentanţilor Habitat pentru Umanitate, vor fi predate în cel mai scurt timp familiilor beneficiare. De asemenea, s-a început şi construcţia la următoarele zece imobile, fiind în execuţie lucrări pentru realizarea cofragului, iar săptămâna viitoare va fi turnată fundaţia primului duplex.

"Am mai fost pe şantierul Habitat pentu Umanitate în urmă cu trei ani şi am hotărât să mai revin pentru a da o mână de ajutor celor care au mare nevoie. Sper ca tot mai mulţi tineri să vină pe acest şantier, pentru ca locuinţele să fie finalizate până la iarnă", ne-a declarat Chris, unul dintre voluntari. Aceştia vor sta pe şantier până miercuri, urmând ca alţi voluntari să le ia locul.