Serialele "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story" și "Game of Thrones" au dominat gala Premiilor Emmy 2016, ce a avut loc duminică, la Teatrul Microsoft din Los Angeles, Jimmy Kimmel fiind gazda evenimentului transmis în direct de rețeaua ABC, relatează Reuters.

Serialul de televiziune "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story", o adaptare pentru micile ecrane despre procesul de crimă al sportivului căzut în dizgrație O.J. Simpson a deschis seara Galei Emmy cu nu mai puțin de 22 de nominalizări și a adunat rapid o sumedenie de trofee, inclusiv pentru Cea mai bună miniserie. Serialul de dramă fantasy "Game of Thrones" și comedia "Veep" au adunat trofee numeroase pentru gigantul HBO, dar și seriale noi și actori de culoare au fost printre câștigătorii galei care s-a centrat în acest an pe chestiunea alegerilor în SUA. Serialul favorit al fanilor, "Game of Thrones", a mers la gala de duminică cu 23 de nominalizări, câștigând un total de 12 premii Emmy, inclusiv pentru cel mai bun serial, cea mai bună regie și cel mai bun scenariu. GOT a devansat concurenții precum "Mr. Robot" ai rețelei USA, precum și serialul Netflix de inspirație politică "House of Cards." "Ne aflăm aici pentru că George Martin a creat lumea în care trăim și jucăm", a declarat co-creatorul serialului Dan Weiss. Sarah Paulson a primit trofeul pentru cea mai bună actriță într-o miniserie pentru interpretarea rolului procurorului Marcia Clark, care a fost prezentă în seara Galei Emmy, iar Courtney B. Vance l-a surclasat pe Cuba Gooding, Jr. câștigând Premiul pentru cel mai bun actor în rolul avocatului apărării lui Simpson, Johnnie Cochran. Prezentatorul serii a fost Jimmy Kimmel care a inaugurat gala de duminică cu o serie de glume despre candidatul Republican la alegerile prezidențiale din SUA și fosta vedetă a emisiunii "Celebrity Apprentice", Donald Trump. Vedeta "Veep" Julia Louis-Dreyfus a obținut cel de-al cincilea premiu Emmy pentru rolul ei din comedia satirică despre Casa Albă în care joacă rolul unui președinte ambițios și inept care luptă cu toate mijloacele să-și păstreze puterea.

Gala Emmys a avut în acest an 21 de actori de culoare nominalizați, în contrast cu nominalizații albi ai premiilor Oscar 2016.