Fundaţia „My Brother’s Keeper” organizează, în aceste zile, la Oradea, „Săptămâna pentru viaţă”, eveniment care însumează o serie de activităţi pro-life şi pro-familie. Printre acestea se numără expoziţia intitulată „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, deschisă până vineri, 25 martie, la Biblioteca Judeţeană.

Pe parcursul întregii săptămâni, avem deschisă o expoziţie, «Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie», care reuneşte lucrări realizate de artişti plastici profesionişti, dar şi de către elevi şi preşcolari din şcolile şi grădiniţele bihorene”, ne-a declarat Ioana Blaga, director cu programele educaţionale în cadrul Centrului de consiliere Puls. Printre artiştii ale căror lucrări pot fi admirate în cadrul expoziţiei, se numără: Camelia Luncan, Magda Mocan, Tabita Vede, Emma Domuţa, Ovi D. Pop, Ida Pazman, Geta Avram, Cristina Costolaş, Diana Kiss şi Dorina Morna (pălării). Mare parte dintre lucrări aparţin elevilor şi preşcolarilor de la următoarele unităţi de învăţământ: Liceul Teologic Baptist Emanuel, Grădiniţa Emanuel, Colegiul Tehnic Andrei Şaguna, Colegiul Tehnic Transilvania, Liceul Teoretic Aurel Lazăr, Şcoala Gimnazială nr. 11 din Oradea, iar din Bihor, de la Şcolile Gimnaziale nr. 1 Luncşoara şi Alexandru Roman Auşeu, respectiv de la Şcoala Primară nr. 1 Groşi. „Participarea elevilor la această expoziţie reprezintă, într-un anumit grad, un mod de încurajare şi implicare în viaţa societăţii româneşti”, a mai spus interlocutoarea noastră.

Lucrările sunt expuse pe toată perioada „Săptămânii pentru viaţă”, 21 - 25 martie, şi pot fi admirate de publicul larg în holul de la parterul bibliotecii, între orele 9.00 - 19.00, intrarea fiind liberă. În cadrul acestei săptămâni, astăzi, 23 martie, de la ora 17.30, în aula Bibliotecii Judeţene, va avea loc o întâlnire cu părinţii elevilor de la liceele în care se desfăşoară proiectul de prevenţie „Merită să aştepţi”, program de modelare a atitudinii privind viaţa sexuală la adolescenţi. Tema de bază a întâlnirii este familia, cu accentul pus pe modul în care ar trebui să abordeze părinţii tematica sexuală cu copiii lor.