Începând cu data de 15 octombrie a.c., se desfăşoară campania de vaccinare antigripală pentru sezonul 2007-2008. În funcţie de situaţia epidemiologică, există posibilitatea extinderii campaniei până în luna februarie 2008. Livrarea vaccinului gripal către MSP, autorităţilor de sănătate publică judeţene, se desfăşoară în trei tranşe: tranşa I - în perioada 17-19 octombrie, tranşa II - 20 octombrie - 2 noiembrie; tranşa III - 15-23 noiembrie.
Pentru judeţul Bihor repartiţia de vaccin - tranşa I - este de 77.000 de doze, care vor fi distribuite medicilor de familie şi cabinetelor de dispensarizare a bolilor cronice din policlinici, începând cu data de 22 octombrie 2007. Prima tranşă se va adresa copiilor cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardio-vasculare, diabet zaharat, disfuncţii renale, hemoglobinopatii şi infectaţi HIV, aflaţi în dispensarizarea medicilor de specialitate sau pe listele medicilor de familie, precum şi a adulţilor cu afecţiuni medicale cronice pulmonare şi cardio-vasculare.
Acţiunea de vaccinare va fi monitorizată de către ASP Bihor, conform procedurilor stabilite de către Centrul pentru Controlul Bolilor Transmisibile.