Miercuri 27 iulie, 2016, bihorenii au fost invitaţi la ediţia 2016 a „Romania Festival Korea”. Şi de această dată, bihorenii au fost cuceriţi de dansurile şi muzica tradiţională coreeană, vedetele serii fiind cei 60 de copii cu voci angelice din cadrul Corului de Copii Geonggwan.

 

Comunitatea coreeană din Bihor, cu sprijinul Shinheung Electronics, Vision Digitech și JMI, Ambasada Republicii Coreea din România și Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au organizat o seară muzicală spectaculoasă miercuri, 27 iulie, în sala festivă a Liceului Teologic Greco-Catolic Iuliu Maniu.

Începând cu 2014, Oradea a fost gazda evenimentelor culturale coreene anuale, cu reprezentații oferite de comunitatea oamenilor de afaceri coreeni din județul Bihor, pentru toți locuitorii orașului Oradea care doresc să se familiarizeze cu tradițiile coreene. Anul 2016 a marcat cel de-al treilea eveniment muzical, împreună cu Corul de Copii Geonggwan – 60 de voci angelice care au impresionat publicul.

Cu voci clare și elegante, Corul de Copii Geonggwan este cunoscut în special pentru repertoriul spectaculos ce variază de la cântece clasice și moderne la un gen muzical dinamic, ce îmbină musicaluri, imnuri și folclor. Având experiență în reprezentații la evenimente naționale prin concertul de anul trecut din Busan, al doilea cel mai mare oraș din Coreea, corul, sub îndrumarea dnei. Yun Hee Cha, distins dirijor de cor, se pricepe foarte bine la a face publicul să simtă emoții naturale prin instrumente muzicale. 

„Romania Festival Korea 2016” a debutat cu discursurile unor înalți reprezentanți ai orașelor Oradea și Beiuș, urmate de cuvintele reprezentantului Ambasadei Republicii Coreea din București, Consilier OH Joong-Keun, precum și de cele ale organizatorilor locali. Momentul cheie al serii s-a derulat cu o plăcută reprezentație de muzică de cor și de dans tradițional coreean. Experienţa acestui festival a fost o oportunitate pentru lărgirea orizonturilor, întărirea înțelegerii mutuale și promovarea culturii coreene, dincolo de deja existentele parteneriate economice dintre cetățenii coreeni și comunitatea județului Bihor.