Primul meci din duelul anului pentru poloiştii orădeni are loc în această seară la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu". CSM Digi Oradea înfruntă Ferencvaros Budapesta în manşa tur a finalei LEN Euro Cup de la ora 19.00 (Digi Sport).

 

Forţa grupului

Duelul cu ocupanta locului 4 în ediţia trecută a campionatului Ungariei a fost prefaţat de jucătorii Nikola Radjen, Tiberiu Negrean şi antrenorul Kadar Kalman. "Respectăm Ferencvaros, este un club cunoscut în toată Europa, dar nu prea mult sau mai mult decât este cazul. Credem în echipa noastră și în forța pe care o are acest grup. După meciul cu Verona am simțit că fac parte dintr-un grup de învingători. Am făcut un pas înainte pentru CSM Digi Oradea, pentru că a ajunge să joci finala LEN EuroCup este ceva remarcabil. Sunt foarte optimist, dar acest lucru izvorăște din faptul că am deplină încredere în echipa mea și în acest grup. Am convingerea că putem să învingem pe Ferencvaros. Finala va fi câștigată nu de echipa mai bună, ci de cea care își va dori mai mult să o adjudece, mă văd nevoit să repet. Eu cred că noi suntem aceia. Este ultimul meci pe teren propriu din această aventură europeană. Vrem să le oferim orădenilor, în semn de mulțumire, un meci de care să-și amintească cu drag mult timp de acum înainte. Este important să terminăm această aventură pe teren propriu cu o victorie și să ducem la Budapesta un avantaj înaintea manșei decisive", a declarat Radjen, un poloist cu un CV interesant.

Motivaţi pentru un rezultat istoric

Internaţionalul Tiberiu Negrean este încrezător că echipa orădeană este capabilă de un rezultat mare în condiţiile în care mobilizarea jucătorilor va fi maximă. "Suntem motivați 100% să obținem un rezultat istoric. Fiecare dintre noi este conștient că trebuie să ne autodepășim pentru a câștiga această finală. Avem potențial să ne apropiem trofeul, chiar dacă întâlnim un adversar redutabil. Ferencvaros este o echipă de mare tradiție. În ultimii doi ani au făcut investiții masive, au adus jucători foarte buni. Nu va fi ușor. Nu cred că vreun jucător din echipă se gândește la primă sau orice altceva decât la a-și face treaba cât mai bine în folosul echipei. Toți suntem conștienți că ne aflăm într-o finală și vrem să ne reprezentăm pe noi înșine, clubul și Oradea în cel mai bun mod posibil. Ne gândim la ce avem de făcut în apă, pentru a trece în CV o performanță istorică și pentru a aduce orașului un trofeu continental. mi plac foarte mult acest gen de meciuri. Îmi place miza, iar în astfel de provocări motivația de a juca, de a fi în apă este extraordinară. În momentul în care tribunele sunt pline, iar meciul se joacă pe muchie de cuțit, este un sentiment care îmi place enorm. Îmi plac momentele decisive", a afirmat Negrean, care în trecut a activat la Ferencvaros.

Presiune pe echipa adversă

Antrenorul Kadar Kalman este de părere că presiunea mai mare apasă asupra adversarilor. "În momentul în care joci o finală e greu să spui că există o favorită. Bine-nțeles, pe hârtie, uitându-ne la numele jucătorilor, echipa adversă este mai puternică. Dacă stăm să numărăm performanțele polo-ului maghiar raportat la cel românesc, este clar că favoriți sunt ei. Însă este o finală, presiunea e la fel de mare pentru ambele echipe. Poate că presiunea îi apasă mai mult pe maghiari, deoarece vorbim despre un club cu o foarte mare tradiție, la care așteptările sunt foarte mari și acest lucru poate să îi apese suplimentar pe ei. Avem și noi atuurile noastre, pe care vrem să le fructificăm. Entuziasmul și dorința de victorie cred și sper că sunt mai mari de partea noastră. Noi ne întâlnim prima dată cu o astfel de oportunitate și e normal să fim foarte motivați și dornici de a câștiga trofeul", a declarat Kadar, care a jucat şi el la gruparea maghiară, la fel ca şi Gojko Pijetlovic, Ramiro Georgescu sau secundul Ghiţă Dunca.

O sigură indisponibilitate în efectivul orădenilor, Andrei Prioteasa, care nu a putut fi refăcut după o accidentare. Accesul publicului la bazin este permis de la ora 18.00.