YCC-BH (Youth Community Challenge), AeroGroup România și Comunitatea Scoutiștilor Orionini organizează, în perioada 9-14 mai, la Oradea, o serie de activități dedicate Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV), eveniment aflat la cea de-a XV-a ediție. Evenimentul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, care doresc să fie buni voluntari, să cunoască oameni frumoși, dar și să se distreze.

 

Trei activități legate de voluntariat se vor desfășura la Oradea în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului. Prima, intitulată „Informează-i pe ai tăi!”, presupune ca, în perioada 9-14 mai, la ora de dirigenție, tânărul care dorește să se implice în acest proiect să vorbească cu dirigintele, pentru a-i permite să țină un speech de aproximativ 10-15 minute despre voluntariat. „Nu îți cerem să fii expert în oratorie și nici să știi definiția voluntariatului, ci, din proprie experiență, să vorbești despre activitatea de voluntariat pe care o faci și de ce îți place, respectiv de ce o recomanzi. Totul în fața colegilor tăi...”, explică Iulian Pavăl, coordonator YCC-BH. Următoarea activitate aflată pe agenda Săptămânii Naționale a Voluntariatului va avea loc vineri, 13 mai, de la ora 14.15, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”. Este vorba de o scurtă sesiune-atelier despre voluntariat și etica voluntariatului, unde participanții vor afla cum să se poarte ca voluntari și de ce e bine să promoveze voluntariatul, după care, dacă doresc, vor avea locul asigurat la un workshop de aviație.

Săptămâna Națională a Voluntariatului la Oradea se va încheia sâmbătă, 14 mai, la Liceul „Don Orione”, unde, între orele 14.00-16.30, tinerii voluntari vor putea petrece o după-amiază frumoasă alături de cercetașii orionini, ocazie cu care vor putea afla mai multe informații despre micile secrete ale cercetășiei de azi.

Cei care doresc să participe la aceste activități se pot înscrie prin formularul https://form.jotformeu.com/61245583416355 - la minim o activitate și maxim... la toate. „Vei primi un certificat de participare din partea noastră și vei fi promovat pe canalele noastre media! Dar, cea mai mare satisfacție, este aceea de a te bucura de statutul tău de voluntar”, mai spune Iulian Pavăl. Informații suplimentare despre eveniment se pot obține de la organizatori, la tel. 0723-282.780.