Felicitări Simonei Halep pentru incredibila performanţă obţinută la Beijing! Pentru prima dată o sportivă româncă deţine locul 1 în ierarhia WTA, performanţă reuşită prin câştigarea unor meciuri spectaculoase împotriva unor jucătoare care i-au opus rezistenţă în trecut.


Iată ce a declarat Simona la ceremonia pentru anunţarea noului loc 1 WTA pregătită foarte emoţionant de organizatorii turneului de la Beijing: „Vă mulţumesc pentru sprijinul din această săptămână! Mulţumesc China! Am avut meciuri senzaţionale aici!", a afirmat Simona, amintind şi de victoria împotriva Mariei Sharapova. „Sunt foarte emoţionată. Este uimitor. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, familiei, echipei. Vreau să mulţumesc tuturor şi celor de acasă care mă urmăresc", a mai afirmat Simona Halep.

Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep încă de la o vârstă foarte fragedă, a declarat sâmbătă că jucătoarea a scăpat de o mare presiune, după ce şi-a asigurat numărul 1 mondial în ierarhia WTA. „Este un moment extrem de emoţionant, nu credeam că o să trăiesc în tenis din nou asemenea momente speciale. Este un momemt importat şi măreţ pentru ea, dar şi pentru tenisul românesc. Simona s-a eliberat de presiune după ce a realizat această performanţă, va aborda mult mai bine meciurile care vor urma de acum încolo. Va câştiga şi turnee de Grand Slam”, a susţinut Virginia Ruzici la DigiSport.

Fosta mare campioană a României a dezvăluit că a cunoscut-o pe Simona Halep când avea 14 ani, la invitaţia Florenţei Mihai, într-un moment în care s-a aflat în trecere prin Bucureşti: „Am schimbat câteva mingi şi mi-am dat seama că era cea mai solidă, cea mai talentată dintre toate fetiţele. Când a câştigat Roland Goarrs la 16 ani şi 7 luni, am asistat la meciurile ei şi m-a impresionat. Efectiv, la nr. 1 mondial era foarte greu să te gândeşti atunci, dar am avut o viziune în momentele acelea şi am vrut să lucrez cu ea”. Virginia Ruzici a mai susţinut că Simona a venit cu câteva schimbări din punct de vedere tactic la Beijing, iar momentul psihologic s-a consumat la meciul din optimi cu Maria Şarapova, când a jucat fără presiune.

Pe parcursul anului, Simona a mai avut câteva trei şanse de deveni numărul 1 mondial, dar de fiecare dată le-a irosit. O primă ocazie a avut-o chiar în finala de Grand Slam de la Roland Garros, pe care a disputat-o tot împotriva Jelenei Ostapenko.

După victoria din meciul cu Jelena Ostapenko, Simona Halep va deveni al 25-lea lider mondial în clasamentul WTA. Steffi Graf este lider all-time la acest capitol, cu 377 de săptămâni petrecute în fotoliul de lider.

Pentru calificarea în finala turneului de la Beijing Simona Halep va primi un cec în valoare de 636.300 dolari și 650 de puncte WTA. Noul lider mondial, Simona Halep, a pierdut ieri, în ultimul act al turneului, în faţa Carolinei Garcia. Jucătoarea din Franţa, care a câştigat şi turneul de la Wuhan, s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-6 (7-4). „De mâine (astăzi - n. r.) voi deveni numărul 1 mondial. Este un vis devenit realitate. Vreau să mă bucur de acest lucru. Am vrut să câştig azi (ieri - n. r.) pentru că victoria însemna mult. Mă voi întoarce aici, sper să joc la fel de bine, mulţumesc tuturor", a declarat Simona Halep, la finalul partidei cu Garcia.