Deşi ghişeele unde se vând bilete de călătorie sunt deschise non-stop, multe persoane nu ţin cont de regulile impuse şi preferă de cele mai multe ori călătoria cu "naşul". Numai la sfârşitul anului 2008, pe raza Regionalei de Transport Feroviar de Călători din judeţele Bihor şi Cluj, personalul de tren care îşi desfăşura activitatea de verificare şi control a depistat fără bilete sau legitimaţii de călătorie 100.002 de călători.

Deşi, de cele mai multe ori, călătorii invocă drept scuză uitarea, controlorii au avut de-a face şi cu cetăţeni recalcitranţi, care s-au considerat mai presus de lege, încercând să scape basma curată prin tot felul de şiretlicuri, chiar şi prin violenţă. Călătorii depistaţi în urma controloarelor fără bilete au fost nevoiţi să plătească valoarea biletului la tariful de taxare în tren. În comparaţie cu anul 2007, din păcate, nici clujenii, nici bihorenii nu se pot mândri că au circulat legal, deoarece, dacă atunci au fost înregistrate 92.300 de persoane fără bilet, numărul acestora a crescut în 2008 cu aproape 10.000, fapt care dovedeşte ignoranţa faţă de lege şi lipsa de respect faţă de persoanele care călătoresc legal. Şi pentru că orice ilegalitate se pedepseşte, au fost întocmite procese verbale de contravenţie şi persoanelor care, din diverse motive, nu au achitat contravaloarea biletului la tariful practicat în tren. Astfel, în perioada decembrie 2006 - noiembrie 2007, au fost întocmite 7.883 de astfel de procese, iar în intervalul decembrie 2007 - noiembrie 2008, doar 3.455. Potrivit Biroului de presă CFR Călători, persoanele care circulă cu preponderenţă fără bilete sunt navetiştii, indivizii fără ocupaţie sau cetăţenii cu venituri mici, care nu beneficiază de facilităţi la transportul feroviar.

În toate cazurile, motivele pentru care anumite persoane nu-şi cumpără bilet de călătorie sunt atât de ordin subiectiv, cât şi de ordin obiectiv şi ţin de conduita socială a fiecăruia. Pentru a evita astfel de situaţii, au loc acţiuni de conştientizare şi informare a publicului călător, prin popularizarea ofertelor comerciale pentru toate categoriile sociale, prin acţiuni de verificare şi control.