Asociaţia Business & Intercultural Challenge (ABIC) în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Internaţionali de la Medicină (ASIMO) organizează, în data de 14 mai, Bihor Colours Festival. Colours Festival este un eveniment care marchează venirea primăverii în întreaga lume, iar în România a fost organizat în premieră în Bucureşti, în anul 2014.

 

În data de 14 mai, de la ora 13.00, Colours Festival va lua startul în Cetatea Oradea. Evenimentul este inspirat de Holi Festival şi îşi are originea în India. Festivalul Holi comemorează victoria binelui împotriva răului, după ce demonul Holika a fost distrus şi ars cu ajutoul zeului hindus Vishnu. Holi mai este cunoscut şi sub numele de Festivalul Culorilor datorită zeului Krishna, o reîncarnare a zeului Vishnu. Acestuia îi plăcea să le facă farse fetelor, udându-le cu un amestec de apă şi diverse culori. Oamenii petrec întreaga zi mânjindu-se unii pe alţii în diverse culori, aruncând apă colorată unii pe alţii, dansând, iar turiştii care vor să participe la festival au parte de acelaşi tratament. În Bucureşti, prima ediţie a reunit artişti şi DJ de renume, iar Oradea se pregăteşte acum pentru marea petrecere.

„Oamenii se adună la un loc și sărbătoresc împreună primăvara, într-un mod remarcabil, prin aruncarea de pulberi colorate unii în alții, DJ, muzică, dansuri internaționale și multe alte surprize. Va fi o experiență inedită, la pachet cu prestații internaționale, unde tineri studenţi din Oradea ne vor prezenta tradiţiile şi obiceiurile culturale ale diferitor ţări. Sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanți de diferite vârste și naționalități”, transmit organizatorii. Un moment special al Festivalului este numărătoarea inversă și bătaia cu pudră colorată care va crea efecte spectaculoase la fiecare interval orar, când toată lumea lansează simultan valuri de culori în aer. Pudra nu este toxică, nu poluează, iar din haine iese prin spălare. Pudra este confecționată din făină de orez și coloranți alimentari.

Aceasta este rețeta celei mai tari petreceri, care devine tot mai răspândită prin Europa și care va fi implementată prima dată și la Oradea. 

Accesul la eveniment se va face pe bază de bilet; acesta va include accesul la eveniment, brățară, pudră și un tricou. Pentru bilete, orădenii pot contacta persoanele: Edina Szaldobagyi – 0745/903-835 sau Hadi Faour – 0756/762-659.