Mijlocul sensului giratoriu de la intersecţia Bulevardelor Dacia cu Decebal se află, în această perioadă, în plin proces de reamenajare ca spaţiu verde. Lucrarea este realizată de firma Kaluna, care are ca obiect de activitate proiectarea și amenajarea de spații verzi, iar costul lucrării este suportat de firma Emerson. 

Ramona Bakk, consilier în cadrul Compartimentului Spații Verzi din Primăria Oradea, ne-a declarat că o parte dintre plantele propuse pentru realizarea reamenajării scuarului din intersecția Dacia - Decebal sunt arbuști târâtori și de talie mică -  Cotoneaster horizontalis, Lonicera nitida Maigrun; plante perene: Lavandula angustifolia, Santolina, Gaillardia, Coreopsis, Heuchera, Pennisetum alopecuroides Little Bunny, Miscanthus, Thymus sp, Crocossmia, Phlox maculata, Potentilla crantzii, Sedum acre și cauticola, Luzula pilosa și Chamaemelum; arbori din specia Carpinus betulus Fastigiata - topiari (coroana va avea forma cubică - condusă pe suport metalic sau lemnos ).

„S-au ales specii rezistente la regimul climatic al zonei noastre, în mare parte fiind plante ale căror frunze rămân și peste iarnă, pentru a oferi culoare și în anotimpul rece”, a precizat Ramona Bakk.

În cadrul proiectului se mai are în vedere, printre altele, instalarea unui sistem automatizat de irigare şi amenajarea de masive florale pentru vizibilitatea cărora se va renunța la actualul gard viu.