Stadion: "Francisc Matei”       

Spectatori: aproximativ 300

Marcatori: D. Toma 75 / Agiurgioaiei 71 (11m), 74

Cartonaşe galbene: Foghiş, Mihoc / Barabaş, Ardelean, Pocian, Copil, Agiurgioaiei, Dobondi

Beiuş: Odobasianu - Silaghi, Foghiş, Mihoc, Stan, Popa, Kuruţ, Mureşan (63 Iştoc), Trip, Miklo, Toma.

Antrenor: Rudy Kovacs.

Hidişel: Barabaş - S. Zadori, Ardelean, Popa, Bundea (27 Fărcuţa, 89 Dobondi) , Sfârlea, Pocian, Fl. Lazăr, Agiurgioaiei (87 Urbanowski), Copil, Chira.

Arbitri: Rareş Vidican - la centru, Ovidiu Timar şi Ionuţ Cheregi, asistenţi.

Observator AJF:  Gheorghe Pirte.

 

Meciul rundei din etapa a 22-a, Liga a IV-a,  s-a disputat la Beiuş, între două echipe din partea superioară a clasamentului, în care formaţia oaspete, FC Hidişel, a sosit cu gândul doar la victorie pentru a rămâne în plasa liderului, CS Diosig, de care acum o mai despart doar trei puncte.

 

Atmosferă de adevărat derby pe arena beiuşeană, gazdele fiind încurajate pe toată durata meciului de pătimaşii lor suporteri, în timp ce la oaspeţi printre susţinători, în frunte cu primarul comunei Hidișel, Adrian Petroi, s-a regăsit şi luptătorul Alexandru Lungu. "Muntele Bihorului” este un fan adevărat al echipei sprijinite financiar de Spiridon Baltsavias, dar şi un prieten bun al acestuia. Satisfacţia finală au avut-o oaspeţii - o echipă mult mai matură care are în componenţă jucători cu vechi state de servicii în ligile superioare, inclusiv pe prima scenă a ţării - printr-o victorie meritată în faţa unui partener cu multă ambiție, fapt ce a făcut ca nivelul partidei să fie unul deosebit, mult apreciat de cei prezenţi. Startul partidei a "indicat” clar intenţiile oaspeţilor, însă şutul lui Bundea (1) a fost reţinut de Odobasianu. Gazdele au răspuns prin Mureşan (13), după care iniţiativa a aparţinut hidişelanilor, dar şutul înşelător trimis de Sfârlea (17) a fost fără sorţi de izbândă, în timp ce Popa (19) a trimis balonul peste bară, din marginea careului mic. S. Zadori (28) a prins o "ghiulea” la vinclu, însă portarul gazdelor a fost la post, pentru ca acesta să fie salvat de bara laterală în urma unui "trasor” la firul ierbii expediat, în stilu-i caracteristic, de Sfârlea (41). Gazdele au trimis mingea în plasă, la ultima fază a reprizei, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. La fel au stat lucrurile şi în startul reprizei secunde, când Mureşan (48) a scuturat plasa, golul fiind anulat pentru acelaşi motiv. Scenariul din prima parte s-a reinstalat, iar presiunea oaspeţilor la poarta adversă a început să fie una mult mai accentuată, dar Ardelean (50) şi Agiurgioaiei (61, 67) au fost neinspiraţi. În doar câteva minute soarta partidei a fost pecetluită, Agiurgioaiei (71) transformând o lovitură de pedeapsă (0-1) în urma unui fault clar în careu făcut de Mihoc. Şocul beiuşenilor a fost evident, iar greşeala din linia defensivă a acestora a mai fost "taxată” o dată de același omniprezent Agiurgioaiei (74) (0-2). Orgoliul gazdelor a răbufnit, iar D. Toma (75) a redus din diferenţă (1-2). Chiar dacă au făcut risipă de energie, beiuşenii nu au reuşit egalarea pe final ca în tur, când au încurcat socotelile ocupantei locului secund.