După primele patru zile de încriere, la Universitatea din Oradea nu există nicio facultate fără absolvent înscris. Aşa cum era de aşteptat, cea mai căutată este Facultatea de Medicină şi Farmacie. Universitatea din Oradea are disponibile 5.937 de locuri, din care 1.554 bugetate.

 

De luni, de când au început înscrierile, şi până joi, 21 iulie, şi-au depus dosarele nu mai puţin de 1.941 de absolvenţi de liceu. La licenţă, cei mai mulţi, 288, au optat pentru specializarea Medicină de la Facultatea de Medicină şi Farmacie. La aceeaşi facultate au mai fost multe înscrieri la Medicină dentară – 150 şi la Medicină II – 131. Căutate au fost şi Facultatea de Ştiinţe Economice – 210 dosare, Ştiinţe Socio-Umane – 200 de înscrişi şi Inginerie electrică şi tehnologia informaţiei – 133 de înscrişi.  La polul opus se află profilul Matematică (lb. engleză) de la Facultatea de Ştiinţe, cu un singur student înscris, Pedagogie muzicală şi Interpretare muzicală cu 4, respectiv 5 înscrişi. La aceste specializări este oarecum normal să nu se înghesuie lumea pentru că se dă examen şi este nevoie de cunoştinţe specializate. La masterat s-au înscris 505 studenţi, cei mai mulţi la Ştiinţe Economice (95). Va mai fi concurenţă la Inginerie electrică şi tehnologia informaţiei – 64 de înscrişi şi Geografie, turism şi sport (domeniul Educaţie Fizică), unde s-au înscris 40 de concurenţi. Cele mai puţine înscrieri sunt la Istorie, relaţii internaţionale, ştiinţe politice şi ştiinţele comunicării în limba engleză – un student, Ştiinţe administrative (Facultatea de Drept) – 3 înscrişi şi Inginerie managerială şi tehnologică în limba engleză – 4 înscrişi.  În această sesiune Universitatea din Oradea oferă 5.937 de locuri pentru studiile universitare de licenţă, din care 1554 bugetate. Repartizarea acestora pe specializări poate fi consultată pe uoradea.ro la secţiunea Admitere 2016. Pentru studiile universitare de masterat sunt scoase spre ocupare 3.591 de locuri din care 731 bugetate. La master, depunerea dosarelor de concurs a început luni, cu excepţia Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, unde înscrierile au început joi, 21 iulie, şi a Facultăţii de Medicină şi Farmacie unde concursul de admitere se organizează doar în sesiunea septembrie 2016. Candidaţii îşi pot depune dosarele la secretariatele facultăţilor conform programului propriu al fiecărei facultăţi, disponibil pe site. De asemenea, pentru afişarea rezultatelor şi confirmări se va urmări calendarul propriu al fiecărei facultăţi.

Pentru depunerea dosarelor studenţii au de achitat o taxă de înscriere de 150 de lei, în cazul în care vor face contestaţie vor lăti o taxă de contestaţie de 150 de lei, iar dacă vor alege să rămână la Universitatea din Oradea vor avea de achitat o taxă de înmatriculare de 100 de lei. Studenţii străini au de plătit în plus o taxă de procesare a dosarului de 150 de euro.