În cadrul proiectului național Eco Grădinița, derulat din anul 2003, în toată țara, marți, 31 mai, la Grădinița 27 din Oradea, structură a Colegiului Național Iosif Vulcan, a avut loc Concursul județean cu participare interjudețeană Micii ecologiști salvează planeta.

 

„Acest concurs se află la prima ediție și este organizat cu parteneri din Bihor, dar și din alte județe din țară”, ne-a declarat Georgeta Druța, directorul adjunct al Colegiului Național „Iosif Vulcan” Oradea, responsabil al GPP 27. Din Oradea și județ, grădinițele care au fost prezente la eveniment sunt următoarele: GPP 28, GPP 45 (cu structurile acesteia), GPP 52, GPP 54, GPP 55, GPP 20 și GPP 35, iar din județ, GPP „Floare de colț” Beiuș, precum și GPP nr. 1 Beiuș. Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: secțiunea A, care a reunit lucrări de creație plastică, pe tema „Prietenii naturii”; secțiunea B, parada costumelor reciclabile, la care au participat 280 de copii de la Grădinița 27 și de la grădinițele partenere (la această secțiune, organizatorii au primit filmările cu parada costumelor eco din județele partenere); secțiunea C s-a adresat cadrelor didactice și a constat în lansarea cărții „Micii ecologiști salvează planeta”, care reunește poezii, povești și scenete, cu temă ecologică, create de către educatoarele implicate în proiect. Juriul, format din prof. univ. Marinela Bodog, prof. Voichița Vancu, prof. Sânziana Neșiu, prof. Angela Popu și prof. Nela Axinte, a acordat premiile I, II, III și mențiuni, pentru lucrările din expoziție (secțiunea A), dar și premiile I, II și III pentru costumele prezentate în paradă, respectiv Premiul de excelență pentru cel mai original costum. De menționat că toți copiii înscriși în proiect au primit diplome de participare din partea organizatorilor.

Prin intermediul ziarului Crișana, Georgeta Druța a ținut să aducă mulțumiri sponsorilor pentru sprijin, precum și tuturor părinților care s-au implicat trup și suflet în reușita acestui eveniment.