Cel de-al doilea week-end de sărbătoare în Cetatea Oradea continuă cu colinde, povești, tradiții și multe bunătăți culinare. Astfel, cei mai mici dintre orădeni sunt aşteptaţi şi de această dată în Căsuţa Dulciurilor şi Făbricuţa Spiriduşilor, sau la proiecţii de filme şi de desene animate.

Vineri, sâmbătă și duminică, la fel ca și toată luna decembrie, începând cu ora 12.00, „Casa cu Bunătăți”, din Corpul K și „Casa Dulciurilor”, din Grota Roșie, Corp J, din Cetate, orădenii sunt aşteptaţi cu o ofertă foarte bogată, de la fursecuri, la turtă dulce, la acadele, la brioșe, la bomboane fondante și multe alte minunății dulci. Toate sunt puse spre vânzarea pofticioșilor mici și mari. De asemenea, în acest week-end își va deschide porțile și Galeria Vinurilor în Corpul L. În fiecare zi începând cu orele prânzului, cei mici sunt așteptați la demonstrații de meșteșuguri tradiționale susținute de artistul plastic Ida Pazman. Activitățile se desfășoară în Corpul K, de la ora 12.00 la 20.00, în fiecare zi din luna decembrie. În paralel, tot aici, sâmbătă, în intervalul orar 12.00-12.45, vor avea loc lecturi publice cu copiii (sâmbăta în limba română, duminica în limba maghiară).

„Făbricuța Spiridușilor”, amenajată în Corpul E, are program cu copiii de la ora 17.00-20.00, sâmbătă - de la 16.00 la 20.00, iar duminica, în intervalul 15.00-20.00. De asemenea, prichindeii sunt așteptați în acest week-end, în 10 şi 11 decembrie, la „Odaia cu povești”, din Corpul I. Proiecțiile de film și desene animate de Crăciun se vor desfășura în Corpul M, Sala de Minicinema, conform următorului program: vineri, 9 decembrie, de la ora 18.00, e programată pelicula „Coraline”, iar de la 20.00, „Eyes Wide Shut”, sâmbătă, 10 decembrie, puteți viziona de la ora 18.00 „The Book Of Life”. În curtea exterioară, în fiecare zi din decembrie, de la ora 16.00, vor răsuna colinde. Sâmbătă vor încânta orădenii Ansambul Crișana și Școala Populară de Artă Francisc Hubic, iar duminică, ne vor încânta Feciorii Bihorului și Simona Cap.

Sfârșitul de săptămână se va încheia cu un concert spectaculos al Grupului „Deo Gloria”, în Biserica Romano-Catolică din Cetate. Evenimentul este programat pentru duminică, 11 decembrie, de la ora 19.00.