După mai multe incertitudini legate de numărul participantelor şi o amânare Liga a II-a începe până la urmă astăzi într-o formulă inedită. Întrecerea debutează cu 21 de echipe grupate într-o singură serie, fapt care implică cheltuieli mai mari pentru reprezentantele acestui eşalon.

 

Luceafărul joacă amical cu Işalniţa

Numărul impar de cluburi presupune ca unul să stea în fiecare rundă. Prima echipă cu etapă liberă este chiar Luceafărul Oradea, care în locul unui meci oficial va disputa astăzi, la ora 11.00, un amical cu Metropolitan Işalniţa, formaţie din Liga a IV-a Dolj aflată în cantonament la Băile Felix. Partida se va disputa la baza sportivă Luceafărul din Sânmartin. Altfel, clubul orădean a anunţat că accesul la toate meciurile de pe teren propriu va fi liber.

„Luceferii” vor debuta în campionat pe 13 august, când vor juca pe teren propriu cu CS Afumaţi, care în runda inaugurală are o misiune facilă în faţa celor de la Şoimii Pâncota, arădenii prezentându-se cu o echipă alcătuită preponderent din juniori.

 

Programul primei etape

CS Afumaţi - Şoimii Pâncota

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC Braşov

Juventus Bucureşti - CS Mioveni

Olimpia Satu Mare - Metalul Reşiţa

Dunărea Călăraşi - Dacia Unirea Brăila

Unirea Tărlungeni - Foresta Suceava

UTA Bătrâna Doamnă - CSM Râmnicu Vâlcea

ASU Poli Timişoara - Chindia Târgovişte

CS Baloteşti - ACS Berceni

Academica Clinceni - FCM Baia Mare.

Partidele încep la ora 11.00.

Ocupantele primelor două locuri la finalul celor 40 de etape vor promova direct, iar a treia clasată va juca baraj cu locul 12 din Liga I. Echipele clasate pe ultimele şase locuri vor retrograda în Liga a III-a.