În ultima etapă a turului Campionatului Naţional, echipa de baschet juniori I LPS Bihorul s-a impus destul de lejer în dubla întâlnire disputată la Timişoara, în compania celor de la CSŞ Bega. Cu şase victorii din şase partide disputate, orădenii ocupă primul loc în clasamentul seriei şi sunt foarte aproape de o nouă calificare în semifinalele competiţiei.

Apropiaţii baschetului orădean juvenil s-au obişnuit deja cu calificările pe bandă obţinute de echipele de baschet de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul", în ultimii patru ani echipele orădene fiind nelipsite de la fazele finale ale întrecerii interne. Nici acest an nu va face se pare excepţie, toate echipele de la LPS Bihorul fiind cu un pas în semifinale, chiar dacă mai au un retur de disputat. Juniorii I, pregătiţi de prof. Valeria Scheiner, s-au deplasat week-end-ul trecut la Timişoara, pentru o dublă întâlnire cu omologii de la CSŞ Bega. Net superiori la toate capitolele, dar îndeosebi la determinare şi pregătire fizică, orădenii s-au impus destul de uşor în ambele partide, aproape toţi jucătorii înscrişi pe foaie reuşind să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. În cele două partide disputate în municipiul de pe Bega, lepesiştii au fost permanent la conducere, chiar şi numeroşii suporteri locali prezenţi la meciuri aplaudând la final succesele meritate ale oaspeţilor. Săptămâna viitoare, tot la Timişoara, se va disputa turneul intermediar dintre tur şi retur, iar o săptămână mai târziu, se va da startul celei de-a doua părţi a grupelor sferturilor de finală. „Lipsiţi de aportul căpitanului de echipă, Torok Roland, accidentat, a trebuit să muncim pentru tot. Altă cale n-am ştiut vreodată, niciodată n-am gândit altfel. În viaţă, dar şi în carieră, m-am ghidat mereu după principiul nimic important nu vine fără muncă! Mai mult ca orice, am încercat să-i fac pe sportivii mei să iubească şi să îndrăgească ceea ce fac. Pasiune şi multă muncă. Dacă nu le place ce fac, în scurt timp vor obosi şi îşi vor pierde echilibrul. Dacă au o pasiune, zilnic vor trebui să dea ce au mai bun din ei. Nu mă bucur atât pentru victoriile de la Timişoara, cât pentru faptul că elevii mei cred că abia acum şi-au dat seama de adevăratul lor potenţial", ne-a declarat prof. Valeria Scheiner, antrenoarea echipei.
CSŞ Bega Timişoara - LPS Bihorul 70-76 (18-15, 20-20, 19-20, 13-21)
CSŞ Bega Timişoara - LPS Bihorul 82-94 (13-21, 29-12, 21-24, 19-37)
LPS Bihorul: Stretea 10+21 puncte, Szentesi, Khal 6+8, Bagosi, Daragiu, Hidi 2+11, Botoş 10+10, Horga 0+11, Bungău 2+0, Pop 33+34.