O parte dintre pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea au, începând de ieri, saltele noi pe paturi. Clubul Rotary Oradea 1113  a făcut o donaţie de 50 de saltele antiescara în valoare de peste 10.000 de lei, bani strânşi de la membrii clubului şi de la câteva companii.  

 

Saltele au fost transportate la Secţia de Neurochirurgie, de unde vor fi apoi împărţite în saloanele în care este nevoie de acestea.

„Clubului Rotary Oradea 1113 a donat 50 de saltele Spitalului Judeţean, care vor fi distribuite în secţiile ATI, Neurochirurgie şi Ortopedie, secţiile cele mai afectate de gradul de imobilizare la pat a pacienţilor. Saltelele au fost achiziţionate de clubul nostru cu ajutorul companiei Euritech, sunt saltele ce permit prevenirea escarelor (distrugere localizată a pielii) care apar din cauza imobilizării prelungite la pat a pacienţilor. Impactul lor va ajunge la peste 3.500 de persoane pe an, având în vedere o medie de 70 de pacienţi pe pat de spital. Investiţia sare de 10.000 de lei şi se înscrie în direcţiile noastre de acţiune, respectiv educaţie, sănătate şi mediu. Sunt paşi mici, dar sperăm să ajute comunitatea locală şi regională”, a spus Bekesi Csaba, preşedintele clubului Rotary 1113 Oradea.

Clubul are 24 de membri activi fiind cel mai tânăr club Rotary din România.