A fost sărbătoare ieri la Grădinița nr. 22 din Oradea, cu prilejul evaluării proiectului interjudețean Obiceiuri și tradiții românești. Momentul festiv a fost marcat printr-o serie de activități artistice, la care copiii și doamnele lor educatoare au participat cu mare bucurie, îmbrăcați în frumoase costume populare românești.

 

Proiectul interjudețean „Obiceiuri și tradiții românești” a fost inițiat de Grădinița nr. 25 din Oradea – structura 22 și a implicat, pe lângă Bihor, județele Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Brașov și Satu Mare. În cadrul proiectului a avut loc vizitarea școlii și a grădiniței din Măguri, județul Cluj, precum și a Liceului Teoretic „Constantin Romanu Vivu” din comuna Teaca, județul Bistrița-Năsăud. De asemenea, în perioada sărbătorilor de iarnă, copiii de la unitățile școlare implicate au făcut schimburi de felicitări între ei. Tot în cadrul proiectului, a fost organizată o șezătoare, intitulată „Drumul cânepii”, invitată specială la eveniment fiind interpreta de muzică populară Cornelia Ardelean Archiudean, originară din localitatea bistrițeană.

Vineri, la Grădinița nr. 22 din Oradea, structură a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 25, a avut loc evaluarea proiectului „Obiceiuri și tradiții românești”. Momentul festiv a fost marcat printr-o serie de activități, care au debutat cu dansuri populare din Bihor, prezentate de copiii din grupa mare de la Grădinița 25 și grupa mare de la Grădinița 25 – structura 22, pregătiți de educatoarele Elena Liana Pășcuț, Maria Sonea (coordonatoarea proiectului) și Ioana Mureșan. În continuare, a avut loc o prezentare în PowerPoint a tradițiilor și obiceiurilor din Bihor, realizată de educatoarele Elena Liana Pășcuț și Maria Sonea, precum și a portofoliului cu lucrările făcute de copii pe parcursul proiectului. „Proiectul s-a desfășurat în anul școlar 2015-2016, scopul acestuia fiind promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești autentice. Copiii au fost încântați să participe la toate activitățile derulate cu acest prilej”, ne-a declarat Elena Liana Pășcuț, menționând că o contribuție deosebită la reușita acestui proiect a avut Lidia Sandor Costea, directoarea grădiniței, care a sprijinit buna desfășurare a activităților organizate.