Cancelarul Angela Merkel și-a apărat ieri politicile privind refugiați și a adăugat că în pofida atentatelor recente, Germania va continua să ofere azil persoanelor care fug de război și persecuție, notează BBC News și Reuters.

 

Atacurile teroriste din Germania, ca de altfel și cele recente de la Nisa și Rouen în Franța, au drept obiectiv să „răspândească teamă și ura între culturi și între religii”, a mai spus Merkel, care a adăugat că „ne poziționăm în mod clar împotrivă”. Cancelarul german a mai adăugat că cei care fug de război și persecuție au dreptul să fie protejați.

Pentru a contracara riscul terorist, Merkel a prezentat o serie de noi măsuri privind schimbul de informații, interceptarea conversațiilor online, regulile privind vânzările de arme pe internet și întărirea securității.

De asemenea, Merkel a mai anunțat că ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, urmează să prezinte o serie de noi măsuri de securitate după o analiză amănunțită a situației.

Liderul german a mai declarat că „pe lângă atacurile teroriste organizate, vor fi și amenințări noi din partea unor agresori necunoscuţi personalului de securitate”, adăugând că autoritățile vor „lua toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea cetățenilor noștri. Vom lua foarte în serios provocările integrării”.

„Avem nevoie de un sistem de alertă timpurie pentru a permite autorităților să observe eventualele probleme ivite în timpul procesării cererilor de azil”, a mai spus Merkel.

„Guvernul german va grăbi deportarea imigranților care nu au primit azil în țară”, a mai precizat liderul german.

În ultima săptămână, Germania a fost scena a patru atacuri, dintre care trei comise de solicitanți de azil și două revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic. Numeroşi responsabili politici critică abordarea Angelei Merkel în ceea ce priveşte primirea refugiaţilor, măsură ce a permis, în anul 2015, ca peste un milion de imigranţi şi refugiaţi să ajungă pe teritoriul Germaniei.