Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a spus, în urma supravegherii lansării unei rachete balistice cu rază medie de acțiune, că țara sa are acum capacitatea de a ataca teatrul american de operațiuni din Oceanul Pacific, a anunțat presa oficială, citată de Reuters.

 

Testul a fost încoronat de succes fără a pune în pericol sigutanța țărilor vecine, a anunțat agenția de stat KCNA.

"Avem cu siguranță capacitatea de a-i ataca într-un mod complet și practic pe americani în teatrul de operațiuni din Pacific", a spus Kim, citat de KCNA.

Miercuri, Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic, primul după cel din luna aprilie, lansând două rachete cu rază medie de acțiune, conform oficialilor militari sud-coreeni și americani.

Prima lansare a eșuat, racheta zburând aproximativ 150 de kilometri, înainte de a se prăbuși în mare. Un comunicat al Statului Major sud-coreean a anunțat că rachetă, care a fost lansată miercuri dimineaţa din zona orașului Wonsan, pe coasta de est a Coreei de Nord, a fost un eșec.

Lansată câteva ore mai târziu, cea de-a doua rachetă a zburat aproximativ 400 de kilometri, au declarat oficialii sud-coreeni, care suspectează că ambele rachete lansate au fost de tipul Musudan, care teoretic ar avea o rază de acțiune de 3.500 de kilometri.