Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, a fost asasinat în Malaysia, a anunțat marți agenția de știri Yonhap și mai multe instituții media din Coreea de Sud, citând surse neidentificate.

Yonhap, care citează o sursă guvernamentală sud-coreeană, a comunicat faptul că acesta a fost asasinat luni dimineața în Malaysia, însă nu a oferit mai multe detalii. Postul de televiziune Chosun a indicat că fratele vitreg al lui Kim Jong-un ar fi fost otrăvit în timp ce se afla la aeroportul din Kuala Lumpur, de către două femei despre care se crede că lucează pentru autoritățile de la Phenian. Poliția din Malaysia a declarat pentru Reuters că un bărbat de naționalitate nord-coreeană a decedat pe drumul spre spital. Poliția a precizat că identitatea victimei nu a fost încă verificată. Kim Jong Nam și-a petrecut o mare parte din viață în afara țării și s-a exprimat în mod public împotriva succesiuni dinastice în Coreea de Nord, declarând și că fratelui său vitreg îi lipsesc calitățile de lider, relatează BBC News online.

În anul 2001, Kim Jong Nam a fost prins în timp ce încerca să intre în Japonia folosind un pașaport fals. Acesta a supus autorităților că voia să viziteze parcul de distracții Disneyland de la Tokyo. Anterior considerat drept succesorul tatălui său, Kim Jong Nam ar fi fost marginalizat în urma acestui incident. Există informații care indică că el a mai fost vizat în trecut de tentative de asasinat. Un spion nord-coreean reținut în Coreea de Sud în anul 2012 ar fi mărturist că încerca să organizeze asasinarea lui Kim Jong Nam.