Chiar dacă vremea din weekend a fost ploioasă, orădenii au ieşit din case, printre stropi şi furtuni, pentru a vizita Târgul Meşterilor Populari, din Parcul Bălcescu. Conform estimărilor, aproximativ 9.000 de vizitatori au trecut pragul târgului, mulţi dintre ei alegând pentru vizită ziua de vineri, când meşterii au vândut mai bine comparativ cu prima zi a altor ani.

La cea de-a XXIII-a ediţie, aşa cum ne-a explicat directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac, au fost prezenţi 135 de meşteşugari din Bucovina, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Serbia, Ungaria şi Camerun. Vremea ploioasă nu i-a împiedicat pe orădeni să facă o scurtă plimbare, astfel că numărul vizitatorilor a fost de aproximativ 9.000 de oameni, faţă de o medie de 10.000 a anului trecut. Cea mai „afectată” zi a fost sâmbătă, când orădenii au putut ieşi din case abia spre seară, la timp însă pentru a prinde fără stropi de ploaie concertele programate. În schimb vineri, numărul vizitatorilor, dar şi al cumpărătorilor, a fost mai mare comparativ cu prima zi a altor ediţii, meşterii reuşind să înregistreze vânzări bune. Concertele în aer liber nu au fost afectate, iar publicul a cântat alături de interpreţii favoriţi, la fel ca în fiecare an.

Vineri, 15 iulie, vizitatorii s-au bucurat de spectacol alături de ansambluri folclorice din Șuncuiuș, Oradea și Cuzap, precum și soliștii de muzică populară: Alexandra Paina, Andrada Tulvan, Daniela Rada, Andrei Dem, Ioana Urs, Alexandra Durgheu, Andrei Corb, Romina Nemeș și Vlad Ștef. Sâmbătă, 16 iulie, spectacolul a fost asigurat de ansamblurile folclorice din Tulca, Beiuș, Borumblaca, Tilecuș, Mișca și Roșia, precum și soliștii de muzică populară: Paula Lezeu, Tania Bodea, Maria Alexandra Secan, Gabriela Sabău, Roxana Buzle, Mădălina Ile, Andrada Oros, Adriana Știube, Anca Pavel Ciuciu și Monica Blaga. Duminică, 17 iulie, spectacolul a fost oferit de ansambluri folclorice din Vadu-Crișului, Luncșoara, Marghita, Tileagd și Valea lui Mihai, precum și soliștii de muzică populară: Elena Ioana Mihuța, Alina Tărău, Amalia Ursan, Alexandru Carțiș, Alexandra Durgheu, Lavinia Chifor, Andreea Pușcaș, Sandu Condoroș, Tania Bodea și Simona Cap. Surpriza serii a fost concertul oferit de Familia Petreuş, din Maramureş.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Ţării Crişurilor în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Asociaţia „Prietenii Muzeului”, Murray Press Oradea, Grupul Şcolar „Ioan Bococi”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” şi Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”.