Spectacolul Seara de Ajun al trupei Iosif Vulcan s-a bucurat de recunoaştere de la primele reprezentaţii, fiind nominalizat pentru „Cel mai bun spectacol în cadrul FTS Oradea 2015” şi invitat ulterior în două festivaluri naţionale din ţară.

 

Şi actorii s-au bucurat de priză, la public şi critici, atât Răzvan Vicoveanu cât şi Mihaela Gherdan fiind nominalizaţi la premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal. „Seara de Ajun”, în regia lui Ovidiu Caiţa, reuneşte o distribuţie tânără, alături de cei doi actori numiţi mai sus, fiind prezenţi în spectacol, în roluri notabile, Alin Stanciu şi Andrei Sabău. Spectacolul va fi aplaudat în acestă săptămână în Turcia, trupa fiind invitată la cea de- treia ediţie a „Bursa International Balkan Countries Theater Festival”/„Festivalul Internaţional al Ţărilor Balcanice” (22-28 martie).  În acest festival trupa Iosif Vulcan va susţine două reprezentaţii, în 24 şi 25 martie, spectacolul beneficiind de supratitrare.

„Festivalul Internaţional al Ţărilor Balcanice este un eveniment anual, care se desfăşoară în prima lună de primăvară şi reuşeşte să aducă pe scenă companii teatrale din întreaga regiune balcanică, printre care Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Macedonia, România, Slovacia și Turcia. Obiectivele fundamentale pe care se sprijină întregul demers sunt consolidarea legăturilor dintre ţări, dezvoltarea păcii culturale, ridicarea artei teatrale la acelaşi nivel cu progresul economic al oraşului Bursa şi prezentarea teatrului contemporan oamenilor din regiune”, a spus Florina Rus, secretar literar la Teatrului Regina Maria.

„Este pentru prima dată când teatrul nostru se află invitat în acest festival şi suntem alături de teatrul arădean, singurii reprezentanţi ai României”, a spus şi managerul instituţiei, Daniel Vulcu.

Deplasarea în acest festival a fost posibilă cu sprijinul oferit de Institutul Cultural Român, în cadrul proiectului „Două teatre românești la International Balkan Countries Theatre Festival de la Bursa – ediția a III-a“, propus de ICR Istanbul.