A sosit circul la Oradea, iar copiii își pot petrece ultimele zile de vacanță urmărind spectacolele Circului Orlando. Trupa, care și-a instalat cortul în parcarea de la Era Shopping Park, promite un eveniment la fel de frumos, ca până acum, pentru a compensa lipsa animalelor sălbatice, prezentând numere senzaționale de acrobație, echilibristică și jonglerie. Primul spectacol are loc astăzi, 31 august, de la ora 19.30.

 

Proprietarul circului, Orlando Oprescu, a fost semifinalist la „Românii au talent”, iar acum, revine în orașul de pe Crișul Repede, după o absență de patru ani.

„E un spectacol bazat mai mult pe acrobații și pe comedie. Animale avem mai puține, doar cai și ponei. Am avut și elefanți, cămile, lame, zebre, lei, tigri dar, din păcate, cu noua lege (n.r. - anul acesta, pe 13 iunie, România a devenit cea de-a 25-a țară din Europa care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri), asta este situația, și trebuie să ne supunem noilor reglementări. Ne străduim să creăm un spectacol la fel de frumos ca până acum, pentru a compensa lipsa animalelor, prezentând numere cât mai senzaționale de acrobație, echilibristică, jonglerie”, ne-a declarat Orlando Oprescu, proprietarul circului.

În locul animalelor, circul a angajat alți artiști, iar spectacolul durează tot două ore (cu pauză).

„Noi, ca buget, suntem, practic, la fel ca înainte să plece animalele. Perioada de vârf este primăvara și toamna. În toamnă, ne-a mers foarte bine, au venit foarte mulți spectatori la spectacolele noastre, aveam și animale atunci. Însă, având în vedere că noua lege a fost introdusă acum, în mijlocul verii, nu ne putem da seama, momentan, cum va fi în viitor. Deocamdată, nu simțim vreo diferență, față de aceeași perioadă a anului trecut, în ce privește numărul de spectatori. De altfel, publicul nu a fost dezamăgit de spectacolele pe care le-am avut până acum (n.r. - fără animalele sălbatice), din contră, părea încântat. Avem și un clovn în spectacol. Este un român care a făcut parte din trupa Varză, și a putut fi urmărit evoluând în cadrul emisiunii Taxi Driver, pe Național TV”, a menționat interlocutorul nostru.

Oradea face parte dintr-un turneu pe care Circul Orlando îl susține peste tot în țară, și pe care l-a început în luna martie a acestui an.

Spectacolele au loc începând de astăzi, 31 august, până în 10 septembrie, inclusiv, în fiecare zi, de la ora 19.30, iar sâmbăta și duminica, vor avea loc două reprezentanții: sâmbăta, de la ora 16.30 și de la ora 19.30, iar duminica, de la ora 11.00 și de la ora 16.30. Prețul unui bilet este de 30 de lei pentru copii și 35 de lei pentru adulți, copiii sub 2 ani având intrare gratuită.