Celor aproape 2000 de spectatori prezenți la Arena Antonio Alexe le-a fost dat să privească o adevărată „execuție în direct”. Baschetbaliștii pregătiți de Cristian Achim pur și simplu au făcut instrucție cu echipa care în urmă cu doar 4 zile învingea Steaua, cea mai în formă echipă din Liga Națională. Așadar, la capătul unui meci în care a dominat categoric, CSM CSU Oradea a învins, în etapa a 28-a, CSU Sibiu, cu 100-62 (36-15, 26-17, 24-18, 14-12).

Nici cei mai fanatici susținători ai echipei nu credeau, înaintea începerii acestui joc, că CSM CSU își va subordona adversarul într-o asemenea manieră după ce cu doar câteva zile în urmă sibienii „zdrobiseră” Steaua cu aproape 30 de puncte diferență. Evoluția orădeneilor a demonstrat că cele două înfrângeri,cu Steaua și cu U BT Cluj, au fost doar niște accidente nefericite și că roș-albaștrii se înscriu cu certitudine pe lista principalelor favorite la câștigarea campionatului. A fost un joc pur și simplu entuziasmant, în care ofensiva a funcționat la turație maximă. Nu mai puțin de 5 jucători au înscris cel puțin 12 puncte și, cu excepția lui Cătălin Petrișor, toți ceilalți 11 baschetbaliști care au intrat în teren și-au trecut numele pe lista marcatorilor. În același timp s-a văzut încă o dată echilibrul valoric al lotului. Din cele 100 de puncte înscrise, nu mai puțin de 41 au fost marcate de către „rezerve”.

Diferență de 30 de puncte la pauză!

CSM CSU a condus jocul în permanență și a făcut-o atât de clar încât la pauză ecartul dintre cele două echipe era deja de 30 de puncte (62-32). Diferența majoră de scor i-a permis lui Cristian Achim să utilizeze doar jucători români în ultimele 3 minute. Răspunsul lui Dan Fleșeriu nu s-a lăsat așteptat, astfel că ultimul minut s-a disputat doar între baschetbaliștii autohtoni. Acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj, secvența decisivă consemnând cele mai puține puncte marcate. A fost un nou joc în care americanul Sean Barnette a fost cel mai bun de pe teren. Acesta a izubutit din nou un double-double totalizând 19 puncte și 10 recuperări.

Barac și-a luat rămas bun de la orădeni

Un singur moment trist a avut disputa, acela în care cunoscutul crainic sportiv, Victor Mihalcea, a invitat spectatorii din sală să îi mulțumească lui Nemanja Barac pentru tot ce a făcut pentru Oradea. Jucătorul sârb se desparte de CSM CSU din cauza faptului că își dorește să joace mai mult, iar în actuala formulă șansele sale sunt limitate.

Zeno a arătat „ce-i poate pielea”

Într-o altă ordine de idei, ultimul sosit, Martin Zeno, a evoluat pentru prima dată în fața propriilor suporteri. Acesta și-a demonstrat valoarea, iar edificator în acest sens este procentajul, cel mai bun din echipă, avut la aruncările de două puncte unde a transformat 6 din cele 8 încercări. Despre arma perfectă deținută de Radovan Markovic nu mai are sens să vorbim. Sârbul a introdus în coș 4 din cele 5 aruncări de la distanță. Așadar o partidă în care CSM CSU a răzbunat cu vârf și îndesat ultimele două eșecuri din Liga Națională.

CSM CSU Oradea: Zeno 15 puncte (1x3 puncte), Mandache 13 (3), Barnette 19 (2), Markovic 14 (4), Pașca 2, Pop 4, Lucic 12 (2), Zupan 4, Petrișor, Țibîrnă 9, Franklin 6 (2), Nicolescu 2. Antrenor: Cristian Achim.

CSU Atlassib Sibiu: Hardy 10 (1), Gilbert 9, Williams Paul 7 (1), Tincu 14 (2), Banciu, Cioacătă 3 (1), Păun 5, Lalovic 7, Mijajlovic 7 (1), Vrîncian. Antrenor: Dan Fleșeriu.