Directorul SRI în ciorba electorală

 

Social-democraţii bihoreni acuză PNL că se foloseşte de imaginea directorului SRI, Eduard Hellvig, pentru a-şi promova candidaţii. PSD Bihor a prezentat o publicaţie apărută la Marghita în care, pe ultima pagină, se află o imagine dintr-o campanie precedentă, în care apare şi Hellvig.

 

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a prezentat un ziar electoral distribuit în Marghita „realizat de PNL”. „Ziarul nu are niciun însemn, nu se ştie cine l-a tipărit sau cine l-a comandat, dar are o pagină întreagă de denigrare a PSD. Şi ce este cel mai grav, în pagina 4, îl au într-o poză, ca susţinător pe directorul SRI, Eduard Hellvig. Cred că a te folosi de imaginea şefului SRI încercând să câştigi voturi mai multe este imoral”, a afirmat Ioan Mang. Liderul PSD Bihor a menţionat că îi cere directorului SRI să se dezică de liberali, iar ziarele să fie retrase. „Îl cunosc pe Eduard Hellvig de când era membru PNL şi nu era prea iubit de cei din PNL Bihor, care nu voiau să-i dea nicio funcţie”, a mai adăugat Mang. Liderul PSD Bihor a menţionat că a sesizat Biroul Electoral Judeţean în această privinţă.

 

Minciuni sfruntate

 

În ceea ce priveşte acuzele aduse de copreşedintele PNL Bihor, Gavrilă Ghilea, şi de primarul din Rieni, Gheorghe Bota, la adresa candidatului PSD din localitate, social-democraţii susţin că sunt „minciuni sfruntate”.

 

Candidatul PSD la Primăria Rieni, Flavius Irimie, susţine că la data la care liberalii susţin că făcea campanie cu maşina Ocolului Silvic Sudrigiu el se afla în timpul serviciului. Astfel, Irimie a menţionat că în 28 aprilie a descoperit „un număr foarte mare de arbori fără acte de provenienţă” şi a anunţat atât Direcţia Silvică, cât şi Garda Forestieră. „Azi (n.r. – ieri) Garda Forestieră face verificări legate de acel material lemnos pregătit de PNL pentru campania electorală”, a declarat candidatul PSD. El mai susţine că şi la precedentele campanii electorale pădurarii dintr-un ocol silvic privat „dădeau lemne cu dedicaţie locuitorilor indicaţi de către primarul Bota”. El a mai precizat că nu a folosit maşina de serviciu pentru a face campanie electorală. Tot legat de maşina de serviciu, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat că Gavrilă Ghilea nu ar trebui să arate înspre candidatul PSD, deoarece şi el este cu musca pe căciulă. „Să-l întrebaţi pe domnul Ghilea cu ce maşină a circulat până ieri în campanie şi de ce îşi lasă maşina personală în curtea Consiliului Judeţean Bihor”, a menţionat Mang, adăugând că liderul liberal a fost fotografiat circulând cu maşina CJ Bihor cu numărul BH 03 CJB.

 

L-au sesizat pe prefect

 

La rândul său, preşedintele PSD Rieni, Gheorghe Domşe, a declarat că materialele contestate de primarul Gheorghe Bota sunt de fapt comunicări scrise adresate locuitorilor comunei.

Domşe susţine că aceasta este singura metodă prin care pot informa populaţia, pentru că „la orice informare publică domnul Bota trimite doi scandalagii şi nu se mai înţelege nimic”. Comunicările respective, a adăugat Gheorghe Domşa, conţin date legate de fondurile APIA primite de comuna Rieni în perioada 2009-2014, care se ridică la valoarea totală de 950.000 euro. „Din aceşti bani nu s-au cheltuit mai mult de 100.000 euro pentru scopul declarat”, a mai afirmat Gheorghe Domşe. Pe de altă parte, liderul PSD Rieni a anunţat că a făcut o sesizare la Prefectura Bihor împotriva primarului Gheorghe Bota care ar folosi maşina firmei de pază angajată de primărie. „De joia trecută, de când am făcut sesizarea la Prefectură, nu mai foloseşte această maşină, însă este parcată în faţa casei primarului”, susţine Domşe.