În şedinţa de marţi a Consiliului Local Oradea s-a aprobat atribuirea de nume pentru opt străzi nou create în municipiu, acestea fiind amplasate în zona Cartierului Tineretului şi pe dealuri.

În zona Cartierului Tineretului - strada George Bacaloglu şi Calea Adevărului, au fost denumite cinci străzi. Este vorba de trei străzi în zona perdelei forestiere de pe Calea Clujului: Emile Zola, George Bacovia şi Emil Cioran. O altă stradă, Eugen Lovinescu, porneşte din strada George Bacaloglu şi se termină cu un drum înfundat, iar Dante Alighieri este denumirea străzii care face legătura între strada Livezilor şi Calea Adevărului.

Au mai fost denumite trei străzi nou create în zona străzilor Colinelor-Răspântiilor, Calea Adevărului, Cartier Podgoria şi Macului-Calea Bihorului: strada Arhimede (paralelă cu strada Colinelor), strada Hovany Gyula (între Piatra Craiului şi Livezilor) şi strada Vasile Goldiş (porneşte din Calea Adevărului). 

În timpul şedinţei de CLO, consilierul UDMR Kis Gabor a solicitat să se respecte „regula nescrisă” prin care la patru sau cinci străzi în limba română, una avea denumirea în limba maghiară şi a propus ca una dintre denumirile în limba română propuse de Primărie să fie înlocuită cu o denumire în limba maghiară. Primarul Ilie Bolojan i-a răspuns că nu ştie de nicio astfel de regulă nescrisă în ce priveşte denumirea străzilor în municipiu. El a menţionat că în astfel de cazuri se ţine cont de realitatea demografică şi locativă. Astfel, în Episcopia, unde numărul etnicilor maghiari este mare şi numărul străzilor cu denumire maghiară este mai mare. Bolojan le-a recomandat consilierilor UDMR să citească proiectele şi să vadă că printre denumirile noilor străzi există şi o denumire în limba maghiară. Consilierii UDMR s-au abţinut la proiectul cu denumirile pentru cele cinci străzi din Cartierul Tineretului, votând doar propunerea cu denumirile de străzi din Podgoria, care includea şi strada Hovany Gyula.